Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евротоп

Четвъртък 17:00 – 18:00ч.

Водещ: Петя Христова

Европейска музикална класация.

 

Искате да чуете най-актуалните хитове на Европа от вчера, днес и утре?

Кои музикални заглавия заемат челните места в официалните класации на Великобритания, Германия, Австрия и Швейцария?

Кой изпълнител се изкачва на върха в Пан-европейския чарт?

Само тук – в "Евротоп" на Радио Благоевград ще ви информираме и за най-новите албуми, излизащи на музикалния пазар в Европа, както и за музикалните събития, които се случват сега.

С удоволствие, надявам се, слушахме тази година хитовите изпълнители Риана, Шакира, Лейди Гага, Инна, Кайли Миноуг, белгийския певец Стромайе, френския ди-джей и продуцент Давид Гета в колаборация с известни световни поп-изпълнители,както и младите поп-звезди отвъд Океана  Кейти Пери, Кеша и много други.

Всичко това в "Евротоп" на Радио Благоевград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ Промениха ли се цените на храните след великденските празници и имаше ли нелоялни търговски практики в празничните дни? Ще чуем пазарния анализ на Владимир Иванов, председател на ДКСБТ, който ще коментира и конкретни потребителски казуси. В Благоевград ще се проведе кампания за изследване дишането на пушачите. Д-р..

публикувано на 15.05.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Мариана Попова

В предаването ще се фокусираме върху предстоящата матура по български език и литература, която ще се проведе на 17 май. По темата ще говори Методи Попов от РУО – Благоевград. Гости в студиото ще бъдат зрелостници от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, Благоевград и техният преподавател по български език и литература.

публикувано на 15.05.24 в 08:10

"Събуди деня" с Давид Калпачки

15 май е Световен ден на климата – актуалните въпроси свързани с климатичните промени и как глобалното повишаване на температурите се отразява на природата и туризма в региона? Доц. Емил Гачев, климатолог и преподавател в Югозападния университет в Благоевград. Започнаха ли летните резервации, къде предпочитат да почиват хората от..

публикувано на 15.05.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Полагането на клетва от новия президент на Северна Македония Гордана Силяновска предизвика международен скандал – доц. д-р Спас Ташев от Института за изследване на населението и човека към БАН и преподавател в ЮЗУ „Н.Рилски“ – Благоевград. Продължава подписката за деактуване на хижите „Македония“ и „Чакалица“, намиращи се в Рила планина –..

публикувано на 14.05.24 в 08:30

"Събуди деня" с Агнес Манова

Алтернативното решаване на спорове извън съда. От 1 юли влиза в сила задължителната съдебна медиация. За реалните перспективи в това професионално направление и ролята на сертифицирания медиоатор за разрешаване на бизнес и семейни спорове е разговорът с адв. Елиза Николова, председател на Професионалната асоциация на медиаторите в България...

публикувано на 14.05.24 в 05:00

"По първи петли“ с Биляна Славчева

Чувстваме ли се истински европейци, 14 години след приемането на България в Европейския съюз? Ще чуем мнението на Иван Сабахлъков, земеделски производители от Хаджидимово, според когото „Европа е свобода, която трябва да се заслужи, защото не е даденост“. От Мюнхен до Сапарево! Защо един емигрант се завръща в родното село и решава да стане..

публикувано на 14.05.24 в 03:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Парите за култура в община Благоевград: За какво ще стигнат и как ще бъдат разпределени? Гост в студиото Станислав Кимчев, заместник-кмет по култура, спорт и туризъм. Община Перник е домакин на годишната конвенция на Федерацията на европейските карнавални градове. Кореспонденция. Изпълнението на общинските проекти след..

публикувано на 13.05.24 в 08:30