Приятелството продължава: Радио Благоевград на 50

С изложба на преподавателите по изобразително изкуство от ЮЗУ „Неофит Рилски“, продължават инициативите, посветени на 50-годишнината на БНР-Радио Благоевград. През следващите 30 дни произведенията ще бъдат част от експозицията в Арт салона на..

публикувано на 15.03.23 в 09:56
Николо Коцев записва с Радиосимфониците

„Омаята Любов“ озаглавиха наградата си от конкурса „Пролет “ Николо Коцев и група „Кикимора“

„Омаята Любов“ е заглавието на новия симфоничен проект на Николо Коцев и група „Кикимора“, победителите в 53-ото издание на конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет" на БНР . За първи път голямата награда в престижното..

публикувано на 15.03.23 в 08:00
Милен Митев и проф. Сава Димитров

БНР и НМА "Проф. Панчо Владигеров" - партньори в подкрепа на българската култура

Договор за партньорство в подкрепа на българската културта и изкуство сключиха Българското национално радио и Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" . Документът беше подписан от генералния директор на БНР Милен Митев и ректора на..

публикувано на 13.03.23 в 16:11

Детският радиохор с Пролетен концерт на 17 март

Детският хор на Българското национално радио с главен диригент Венеция Караманова кани на Пролетен концерт на 17 март от 19 часа в зала "България". Музикалният празник с децата ще сподели младата оперна надежда - сопраното Мария Славова, дългогодишен..

публикувано на 13.03.23 в 14:30
Председателят на КЗД доц. д-р Ана Джумалиева и генералният директор на БНР Милен Митев.

Меморандум за сътрудничество сключиха Комисията за защита от дискриминация и Българското национално радио

Българското национално радио и Комисията за защита от дискриминация сключиха Меморандум за сътрудничество. Двете институции се договориха инициативите и дейностите им да бъдат обусловени от идеята за толерантност и равенство в третирането...

публикувано на 13.03.23 в 11:55

БНР говори за Оскари – от новото дигитално студио на медията

Часове преди 95-ата годишнина на филмовите награди Оскар, си задаваме въпроса има ли още блясък в заветната статуетка на Американската филмова академия. Дали тежестта и признанието на този приз носят същата стойност, както в силните години на..

публикувано на 11.03.23 в 10:59

Виви Василева ще излезе на сцената с Радиосимфониците на 10 март в зала „България“

„Оракул“, концерт за перскусии от каталунския композитор Ориол Крушен ще звучи премиерно в изпълнение на Симфоничния оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин на 10 март, от 19 часа в зала „България“ . Той е посветен на блестящата..

публикувано на 08.03.23 в 08:00

Започна 9-ият Майсторски клас по радиожурналистика

Стартира IX майсторски клас по радиожурналистика на БНР Академия. Дванадесет участници от националните и регионални програми на обществената медия, избрани чрез конкурс, ще се включат в обучението, което ще се проведе в следващите няколко месеца по..

публикувано на 06.03.23 в 14:57

На 3 март за 60-и път Щафетна обиколка на Радио Варна

Навръх националния празник Радио Варна ще отбележи своеобразен юбилей.  За 60-и път екипът на медията организира Щафетната обиколка, посветена на 3 Март. Това е най-голямата аматьорска проява в региона, както и с най-дълга история. Интересен факт е,..

публикувано на 02.03.23 в 17:11
Росица Кавалджиева, Красимира Йорданова и генералният директор на БНР Милен Митев

„Каста дива“– 30 години в ефира

Най-дълго съществуващото предаване за музикално-сценични изкуства в българския ефир “Каста дива” отбеляза своя 30-и рожден ден с празнично издание пред легендарното Първо студио на БНР. Празникът беше троен, тъй като 60 години творческа дейност през..

публикувано на 02.03.23 в 14:31