Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Криминалисти разкриха импровизирана лаборатория за производство на канабис в село Беласица

 

Криминалисти разкриха импровизирана лаборатория за производство на канабис в село Беласица. Вчера бе извършена проверка в имот в с. Беласица. Полицейските служители откриха на тавана на къщата, помещение, оборудвано с вентилационна система и поставени луминисцентни лампи. В 8 бр. саксии стопанинът е отглеждал канабисови растения. От къщата е иззета торбичка с 0,700 кг. суха тревиста маса. При полевия наркотест намереното реагира положително на марихуана. Мъжът е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая в РУП Петрич е образувано полицейско дознание.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Катастрофа в района на Железница

Движението по път I-1 Благоевград - Симитли в района на Железница е ограничено поради ПТП. Шофьорите на леки автомобили да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: общински път - Железница - кв. Струмско - пътен възел "Струмско" - път I-1 и обратно. Тежкотоварните автомобили изчакват на място.

публикувано на 07.06.24 в 11:51

Търсят служители към Младежкия център в Благоевград

Община Благоевград обявява процедура за подбор на служители към Младежки център. Свободните работни позиции са за управител (1 щатна бройка), психолог (1 щатна бройка), социален работник (1 щатна бройка), младежки работник (5 щатни бройки), образователни медиатори (две щатни бройки). Подборът е във връзка с изпълнение на проект..

публикувано на 07.06.24 в 10:43

Kуп награди за деца от Разлог и Бачево

Ученици от 3б клас към ОУ „Никола Парапунов“, с класен ръководител Илия Пукнев, участваха в конкурса „Бог е любов“ и бяха отличени с награди. В Национален и Областен кръг, престижното първо място в раздел поезия, бе отредено на Дияна Рускова. В Областен кръг, в раздел проза, с второ място бе отличен Иван Пукнев. В раздел проза има и две..

публикувано на 07.06.24 в 10:25

Задържаха нарушител след бракониерски лов

На 06.06.2024г. в 11:30 часа след подаден сигнал, служители на ТП ДГС  Тетевен установяват в земеделски имот (ливада) в местността „Осенов рът“ в землището на с. Рибарица, община Тетевен, наличието на животински остатъци (глава, кожа, торс) от отстрелян млад мъжки благороден елен, около 3 – 4-годишен.  По оставените следи е констатирано, че..

публикувано на 07.06.24 в 10:07

Последен ден от предизборната кампания

Днес е последният ден от официалната предизборна кампания за изборите "2 в 1", които ще се проведат тази неделя.  Кампаниите на политическите формации и агитацията за кандидатите за народни представители и тези за евродепутати приключва в 24 часа тази нощ.  Утре, 8 юни, е "Ден за размисъл", в който Изборният кодекс забранява и оповестяването и..

публикувано на 07.06.24 в 09:25

Слънчево време

На 7 юни времето ще е слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°.

публикувано на 07.06.24 в 06:58

МОН публикува резултатите от матурите и от НВО

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от държавните зрелостни изпити и от националното външно оценяване (НВО) в 4 клас. Резултатите могат да се видят на сайта infopriem.mon.bg. Проверката става с входящ номер и идентификационен код. Близо 47 000 дванайсетокласници се явиха на първата матура по български език и литература, а..

публикувано на 06.06.24 в 16:17