Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчиха наградата на кмета на Самоков – сертификат за „Кмет на месец май“ в раздела „Развитие на отдих и спорт“

Кметът на Самоков Владимир Георгиев получи днес наградата си – сертификат, за това, че бе избран за „Кмет на месец май” в раздела „Развитие на отдих и спорт” при общините с над 20 000 жители. Наградата му бе връчена лично от собственика на интернет портала, който организира ежемесечното допитване. „Приятно съм изненадан. Каузата, която защитавам обаче, не е лично моя, а е на всички жители на града ни. Ние можем да се гордеем с постигнатото в сферите на отдиха, спорта, туризма и финансовата дисциплина. За съжаление, икономиката ни е слаба, имаме едва няколко работещи предприятия. Надяваме се обаче, че след като имаме обособена индустриална зона, ще успеем да привлечем инвеститори”, заяви Владимир Георгиев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ЦИК провежда консултации за съставите на СИК в чужбина

Централната избирателна комисия ще проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции за съставите на Секционните избирателни комисии извън страната.  В консултациите могат да участват и други партии и коалиции, регистрирали кандидати. Членовете на секционните избирателни комисии зад граница се назначават от ЦИК по предложение на..

публикувано на 08.10.24 в 09:29

Започват проявите, посветени на Празника на Брезник

Фотоизложба дава началото на проявите, посветни на духовния празник на Брезник. С решение на местния ОбС, той се отбелязва на 14 октомври - денят, в който православната църква почита Св. Петка. "Чудото и тайните на граовските лековити кладенчета, бунари и чешми" – така е озаглавена фотоизложбата, чийто автор е краеведът Аниела Асенова. Експозицията..

публикувано на 08.10.24 в 07:23

Слънчев и топъл вторник

Сутринта ще бъде хладно. През деня ще е предимно слънчево. Преди обяд на отделни места в котловините и низините ще бъде с мъгла или ниска облачност, а след обяд от запад ще се появи разкъсана висока облачност, която ще се увеличава. Ще духа слаб южен вятър.  Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 23° и 28°.

публикувано на 08.10.24 в 07:07

Жителите на Падеш не се разбраха с кмета Методи Байкушев

Жители на благоевградското село Падеш събират подписка ссрещу обединяването на няколко парцела в центъра на населеното място с цел разширяване на Дома за възрастни дементно болни хора „Св. Мина“. Кметът на община Благоевград, Методи Байкушев, се срещна с местните жители, за да внесе яснота относно изпълнението на този проект, който възлиза на близо..

публикувано на 07.10.24 в 21:07

Дигитална лаборатория за виртуална реалност откриха в Разлог

Днес бе открита Първата дигитална лаборатория за виртуална реалност и предаване на живо в Разлог. Средно училище „Братя Петър и Иван Каназиреви“ е едно от четирите училища в България, които разполагат с лаборатория от такъв тип. По проект, финансиран по програма URBACT IV, Община Разлог изпълни тестови проект в сферата на дигитализацията,..

публикувано на 07.10.24 в 15:56

Премиера в Благоевград: Класика и съвремие се преплитат в „Железният светилник“

Директорът на ДТ „Никола Вапцаров“ Благоевград Маргарита Мачева представи премиерното заглавие в репертоара на културната институция. Режисьор на спектакъла „Железният светилник“ е Калин Ангелов. Режисьорът Калин Ангелов фокусира вниманието около интимния свят на персонажите. „Максимално верни оставаме към словото на Талев, запазваме..

публикувано на 07.10.24 в 13:57

Мъж пострада при взрив на газова бутилка в село Дрен

56-годишен мъж е пострадал при взрив на газова бутилка в дома му в радомирското село Дрен, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР- Перник.  Инцидентът е станал вчера, около 18,00 ч., когато 56-годишният мъж се опитал да запали газова бутилка за отопление. Получил се взрив. Мъжът е откаран първоначално в пернишката болница, където било установено, че има..

публикувано на 07.10.24 в 12:19