Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14-то издание на детския международен музикален фестивал "Златни ябълки" започва от днес в Кюстендил

14-то издание на детския международен музикален фестивал "Златни ябълки" започва от днес в Кюстендил и ще продължи до 15 октомври. Това съобщи председателят на кюстендилското читалище "Добрина" и организатор на фестивала Иван Стойнев. 

Във фестивала ще участват 42 деца от 19 града в България и гости от Албания и Македония. Интересът към тазгодишното издание е много голям. Местата, за участие, които са еднакъв броя всяка година, бяха запълнени още през м. март, каза Стойнев. Той посочи, че през годините кюстендилският фестивал се е утвърдил, въпреки, че в него участват по-малък брой изпълнители. Той припомни, че преди три години фестивалът е бил обявен за най-добрият детски музикален фестивал в България. 

 Официалното му откриване е от 18.00 часа в залата на читалище "Братство".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Проблеми с автобусния превоз и почистването на пътя около Рилския манастир

Има проблеми с почистването около пътя Рилски манастир-Кирилова поляна, както и с автобусния превоз към Светата обител. Този път води и към гроба на Свети Иван Рилски, на около два-три километра от Светата обител и дори и през зимата там отиват миряни и туристи. Затова трябва да е почистен. В района на Кирилова поляна пък са няколко почивни бази,..

публикувано на 11.10.24 в 12:46

Първи събор на животновъдите в Кюстендилско

Първият събор на животновъдите и производителите на земеделска продукция от Кюстендилска област ще се проведе тази събота (12 октомври) в Сапарева баня. Официалната програма ще започне в 11:30 часа с водосвет в параклиса „Света Богородица“ и освещаване на курбан за здраве и берекет, който ще бъде раздаден на гостите на събора. Посетителите на..

публикувано на 11.10.24 в 11:29

Нелегално продавани стоки са иззети от магазин в Перник

Нелегално продавани стоки са открити и иззети от търговски обект в Перник, съобщиха от ОДМВР. Полицаите от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" проверили магазин в центъра на областния град.  Намерени и иззети са около 240 артикула - предимно дрехи от известни търговски марки, продавани без съгласите на притежателя на изключителното..

публикувано на 11.10.24 в 11:27

Пленерът „Свети Лука” започна в Кюстендил

От днес до 18 октомври в Кюстендил се провежда  24-то издание на Международния пленер "Свети Лука". Пленерът започва на днешната дата, когато се отбелязва празникът на св. апостол и евангелист Лука - покровител на зографите и един от учениците на Исус Христос, известен с изписването на първата икона на Дева Мария с Младенеца и иконите на светите..

публикувано на 11.10.24 в 10:53

РИК-Кюстендил заличи кандидат-депутат

РИК-Кюстендил заличи кандидат-депутат от една от съперничещите си две коалиции от разцепила се партия. При това я е представлявал на консултациите по състава на СИК при Общината в Дупница. Така броят на кандидат-депутатите от Кюстендилска област става 124.  Заличеният кандидат е бил поставен под №3 в листата на коалицията. РИК - Кюстендил е извършила..

публикувано на 11.10.24 в 10:51

Край Дупница извадиха сом гигант – тежи над 100 кг

Сом гигант уловиха рибари от язовир Дяково край Дупница. Рибата тежи над 100 килограма и може да счупи рекордите на Гинес, съобщи bTV. Рибарите обясниха, че борбата със сома била голяма и дълга – около два часа. Те разказаха как са успели да хванат гигантския сом. По думите им "борбата" със сома е била голяма - около два часа. "Ръцете ни трепереха и..

публикувано на 11.10.24 в 10:30

ЦИК е възложила профилактика и почистване на машините за вота

ЦИК е възложила профилактика и почистване на машините на "Сиела Норма". Всички, които са дали дефекти, няма да участват на изборите на 27 октомври. Това заяви председателят на ЦИК Камелия Нейкова в  "Денят започва" по БНТ. "Процентът на машините, които дават такъв проблем, е сравнително малък на фона на всички останали, но по-важното е, че дори и да се..

публикувано на 11.10.24 в 10:28