Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаният участник в обира на банкомат в Сапарева баня Господин Динев остава в ареста

Кюстендилският окръжен съд потвърди постановената от Районния съд в Дупница мярка за неотклонение "задържане под стража" за задържания участник в обира на банкомат в Сапарева баня. 

На 13 ноември съдът в Дупница постанови постоянен арест за Господин Динев /34 г./, заради възможността той да извърши друго престъпление или да се укрие. 

Днес съдът в Кюстендил отхвърли исковата молба за промяна на мярката в по-лека. Съдът разполага с гласови свидетелства на шестима свидетели по делото, които твърдят, че Динев е участвал в акцията по обира на банкомата в Сапарева баня, стана ясно в заседанието. 

Динев е единственият задържан след случая, останалите трима все още се издирват. Невинен съм, няма да се укрия и разчитам на справедливост, каза пред съда днес Динев. Според адвоката му, 34-годишния мъж не е стъпвал в районно полицейско управление до сега, освен, за да извади лични документи, има осем годишно дете и няма намерения да се укрива. Съдът го остави в ареста. 

Динев беше привлечен като обвиняем от прокуратурата заради това, че на 9 ноември, около 3,20 часа, в Сапарева баня, от офис на банка ДСК, в съучастие с Тодор Богданов, Кирил Микев и Красимир Йорданов, в качеството му на помагач, улеснил кражбата на банкомата. Той управлявал автомобил, осигурявайки безпрепятственото придвижване на друг лек автомобил, с който било извършено престъпното деяние. Отнетият от банката сейф е съдържал касета с 9 000 лева. 

За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от една до десет години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пленерът „Свеи Лука” започна в Кюстендил

От днес до 18 октомври в Кюстендил се провежда  24-то издание на Международния пленер "Свети Лука". Пленерът започва на днешната дата, когато се отбелязва празникът на св. апостол и евангелист Лука - покровител на зографите и един от учениците на Исус Христос, известен с изписването на първата икона на Дева Мария с Младенеца и иконите на светите..

публикувано на 11.10.24 в 10:53

РИК-Кюстендил заличи кандидат-депутат

РИК-Кюстендил заличи кандидат-депутат от една от съперничещите си две коалиции от разцепила се партия. При това я е представлявал на консултациите по състава на СИК при Общината в Дупница. Така броят на кандидат-депутатите от Кюстендилска област става 124.  Заличеният кандидат е бил поставен под №3 в листата на коалицията. РИК - Кюстендил е извършила..

публикувано на 11.10.24 в 10:51

Край Дупница извадиха сом гигант – тежи над 100 кг

Сом гигант уловиха рибари от язовир Дяково край Дупница. Рибата тежи над 100 килограма и може да счупи рекордите на Гинес, съобщи bTV. Рибарите обясниха, че борбата със сома била голяма и дълга – около два часа. Те разказаха как са успели да хванат гигантския сом. По думите им "борбата" със сома е била голяма - около два часа. "Ръцете ни трепереха и..

публикувано на 11.10.24 в 10:30

ЦИК е възложила профилактика и почистване на машините за вота

ЦИК е възложила профилактика и почистване на машините на "Сиела Норма". Всички, които са дали дефекти, няма да участват на изборите на 27 октомври. Това заяви председателят на ЦИК Камелия Нейкова в  "Денят започва" по БНТ. "Процентът на машините, които дават такъв проблем, е сравнително малък на фона на всички останали, но по-важното е, че дори и да се..

публикувано на 11.10.24 в 10:28

Мъж се обеси на дърво в Благоевград

Млад мъж сложи примка и се обеси на дърво в Благоевград. Очевидец подал сигнал в полицията днес към 8.15 часа. Това се е случило в близост до Трезора в центъра на Благоевград покрай река Благоевградска Бистрица. На мястото има полиция.  Мъжът е на 18 години, българин, съобщиха за Радио Благоевград от ОД на МВР Благоевград. Районът, където..

публикувано на 11.10.24 в 09:32

Започва процедурата по изграждане на софтуера за машините за гласуване

Министерството на електронното управление започва процедурата по довереното изграждане на софтуера за машините за гласуване.  Процедурата е част от действията, които трябва да подсигурят доверието за гласуването с машини за вота.  След приключване на процеса ще бъде ясен и т.нар. "хеш код". Това е кодът, който гарантира, че конфигурацията на машите е..

публикувано на 11.10.24 в 09:11

Типично есенно време днес и през уикенда

Днес облачността ще е значителна и след обяд в Западна България, през нощта срещу събота и в останалата част от страната ще има валежи от дъжд, на места ще прегърми.  Ще духа слаб вятър от северозапад. Максималните температурите ще са между 22° и 27°. В събота преди обяд все още над Източна България ще бъде облачно, с валежи. Над Западна и..

публикувано на 11.10.24 в 07:10