Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Разлог обновява изцяло училищния корпус и сградата на общежитието на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство - град Разлог

На 23.03.2018г. в Заседателната зала на Общински съвет в град Разлог се проведе конференция и пресконференция по повод стартирането на проект „Осъществяване на инвестиции за подобряване на образователната инфраструктура за цялостното подобряване на учебния процес в Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, град Разлог”.Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020г.

Общата стойност на проекта е 1 297 650,04лв., от които Европейско съфинансиране в размер на 1 103 002,53 лв. и национално съфинансиране – 194 647,51 лв.

На събитието присъства директора, учителския колектив и учениците от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, град Разлог, както и експерти от Община Разлог. В диалогичен режим бяха обсъдени основните дейности, които ще бъдат изпълнени в рамките на проекта. Беше представена презентация, от която заинтересованите страни получиха информация относно цялостната концепция на проекта.

По проекта в учебния корпус и в общежитието ще се извърши цялостен ремонт на покрива, топлинно изолиране на покрив, топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет. Ще се изпълнят допълнителни работи в помещенията на учебния корпус – фоайета, коридори, кабинети на първия етаж, работилници, стаи за персонал и кухня. Ремонтните дейности ще обхванат и електрическата инсталация, балконските парапети, които са в лошо състояние, цялостен ремонт ще се извърши на съществуващите санитарни помещения и ще се обособят нови такива. В общежитието ще се изгради нова отоплителна инсталация на пелети, а в учебния корпус ще бъде подменен котела с нов, който има по-висок коефициент на полезно действие. Допълнителни дейности ще бъдат извършени  и в двете сгради.

Предвиденото за закупуване оборудване по проекта включва трактор, селскостопански машини - плуг, култиватор за окопни култури, сеялка, картофосадачка и картофовадачка, лаборатория на училището ще бъде оборудвана с микроскопи, термометри, лупи, професионален уред за измерване на pH и влажност на почвата, книги и други необходими инструменти и уреди. С ново оборудване ще бъде и кухнята на общежитието, за която ще бъдат закупени професионална електрическа печка и съдомиялна машина, скара, зленчукорезачка, картофобелачка и други.

От закупеното съвременно оборудване и обзавеждане ще се възползват 230 ученици и учители, които учат и работят в училището.Изпълнението на проекта ще доведе до модернизация на образователната инфраструктура, както и подобряване на качеството на обучителния процес.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожаро-тактическо учение в Перник

Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Перник проведе пожаро-тактическо учение със силите на Единната спасителна система в областта. То бе свързано с възникнал пожар на четвъртия етаж на сградата на областна и общинска администрация, при който има пострадали служители, които трябва да бъдат евакуирани. В полевата..

публикувано на 28.06.24 в 17:30

Нова зона за тихи игри и почивка в Кюстендил

Нова зона за тихи игри и почивка работи от днес в Кюстендил. В парка пред Общинския драматичен театър са разположени маси за шахмат, табла, "Не се сърди, човече“, викингски шах и дама. В зоната за тихи игри и почивка има и игрално поле за шахмат с големи фигури. Те ще могат да се вземат от касата на театъра, която работи през целия ден. При..

публикувано на 28.06.24 в 15:43

Земеделският министър обеща бързо да се помогне на пострадалите от градушката в Гърмен

Почти напълно унищожена реколта от тютюн, краставици, царевица, домати – това видя министърът на земеделието и горите от служебния кабинет Георги Тахов в землището на село Гърмен. В общинския център министърът по-рано се срещна със земеделски производители от селата Дебрен, Дъбница и Рибново, чиято продукция е пострадала.   „Сроковете за..

публикувано на 28.06.24 в 14:58

Ще строят петзвезден хотел в местността Картала и помпена станция в Българчево

С награждаване на изявени спортисти – боксьори и гимнастици започна поредното заседание на Общински съвет – Благоевград. В началото Александър Марков положи клетва като общински съветник от ГЕРБ на мястото на Ана Георгиева, която по свое желание напусна местния парламент. В дневния ред влязоха три предложения на кмета на община Благоевград.  Две..

публикувано на 28.06.24 в 12:41

Президентът връчва първия мандат в понеделник

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ – СДС, пише БНР. Това ще стане в понеделник от 9 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.  Папката ще бъде връчена на кандидата за министър-председател на формацията.  След приключилите вече консултации със седемте формации в 50-ото НС, държавният глава вчера..

публикувано на 28.06.24 в 12:33

Изложба „Цвят и музика“ в Кочериново

Самостоятелна изложба под надслов „Цвят и музика“ на художника Стоимен Шопов от Кочериново организира НЧ „Пробуда“. Събитието е със съдействието на Община Кочериново и ще бъде на 13.07.2024 от 11:00 ч в изложбената зала. Изложбата ще бъде допълнена и с музикален инструментален съпровод.  Гост-музиканти са Йоана Стратева – цигулка и Светлана..

публикувано на 28.06.24 в 12:32

Летният сезон на Бъндеришка поляна започва на 29 юни

Летният сезон в Банско започва на 29 юни, съобщиха от „Юлен“ АД. На Бъндеришка поляна ви очакват най-дългата водна пързалка в Европа, мини-голф и студена бира. Пирин предлага чудесни възможности за отдих и спорт, далеч от тълпите в летните курорти. Банско предлага през лятото много спортни атракции, с които активно и здравословно да запълните..

публикувано на 28.06.24 в 11:33