Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Благоевград ще внесе предложение до Народното събрание по отношение на данъка върху второ жилище

Атанас Камбитов

Това бе една от темите на пресконференцията на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов. Общинският бюджет няма да бъде ощетен, защото става дума за около 80-90 хиляди лева. (чуйте звуковия файл)

На пресконференцията кметът на община Благоевград даде пълна информация за работата по проектите, финансирани от оперативните програми. 

До 21-ви май трябва да бъдат готови социалните жилища. В тази връзка ще се направят и промени в Наредбата за настаняване в социални жилища. На финала е и работата в четвърти микрорайон. Остава асфалтирането на улица „Ветрен“. Работи се и по проектите, свързани с образователната инфраструктура. По проекта, свързан с Трето основно училище ще се прави договаряне с изпълнител, избран от общината, тъй като засега няма кандидати за обществената поръчка на общината.  (чуйте звуковия файл)





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Виолета Коритарова

Министър Коритарова ще инспектира строителството на инфраструктурни обекти в Симитли

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова ще посети Симитли в четвъртък, 4 юли.  По време на визитата си министър Коритарова ще има среща с кметовете на Симитли, Разлог и Банско. Тя ще направи инспекция на два обекта, които вече се изпълняват с финансиране от инвестиционната програма за общински проекти,..

публикувано на 03.07.24 в 17:59

Нова находка в античния град Хераклея Синтика

На голяма статуя (над човешки ръст) се натъкна екипът на проф. д-р  Людмил Вагалински при проучванията сега в античния град Хераклея  Синтика, м. Рупите. Статуята, изработена от мрамор, е намерена в подземния канал на града. Работата по нейното пълно разкриване ще продължи в следващите дни, защото трябва да бъде изключително прецизна, за да..

публикувано на 03.07.24 в 16:44

"Празник на пеперудите" край Кюстендил

„Празник на пеперудите" започва на 5 юли в с. Полска Скакавица, край водопада там. Идеята на събитието е да бъде популяризиран един от най-красивите природни феномени по река Струма. Височината на водопада е около 50 метра, с което той се нарежда на трето място в България. "През 2010 години се ражда една прелестно пеперудена идея – да се направи..

публикувано на 03.07.24 в 14:02

Библиотеката в Кюстендил с лятна програма за децата

За поредна година Регионалната библиотека "Емануил Попдимитров“ в Кюстендил започва инициативата "Лято е, ела в библиотеката“. Лятната програма е за деца от всички възрасти, а участието в нея е безплатно. Заявки за участие могат да правят и организирани групи. В юлската програма събитията ще се провеждат предимно във вторниците. На 9 юли предстои..

публикувано на 03.07.24 в 13:53

Освободиха заместник областния управител на Перник

Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев е освободен зам. областният управител на Перник Владимир Русев. Новината потвърди самият Русев с пост в социалната мрежа.Той бе назначен на поста на 11 декември м.г.  Владимир Русев е член на Изпълнителният съвет на местната структура на „Да, България” и бе назначен за зам. областен управител на  Перник на..

публикувано на 03.07.24 в 13:47
Д-р Анатоли Митов

Оставки в МБАЛ „Рахила Ангелова” в Перник

Началници на отделения в МБАЛ „Рахила Ангелова” в Перник подават оставки заради готвена смяна на директора на здравното заведение д-р Анатоли Митов. В подкрепа на д-р Митов е стартирана подписка, медиците са готови и на протест. Оставки към момента са подали шефовете на АГО д-р Ивайло Лазов, на неврологично отделение д-р Даниела Стойчева и на Детско..

публикувано на 03.07.24 в 12:25

Обучение на ръководните екипи на ВиК Благоевград

Съвременна система с възможност за дигитално управление и контрол беше презентирана пред ръководния персонал на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Благоевград. Тя е предназначена за откриване на течове по водопроводните мрежи и намаляване на загубите на вода. Другият ефект при въвеждането на модерната техника е локализирането на местата с..

публикувано на 03.07.24 в 11:50