„Най-важното за да стане хубава пицата е тестото. То трябва да се приготви задължително 1-2 дни предварително, защото през това време в него се получава ферментационен процес, чрез който се подобряват вкусовите качества на тестото“ - категоричен е майстор Адриан Пантелеев. Според него пицата трябва да бъде добре балансирана, продуктите да се съчетават като вкусове, да не е натрупана с продукти, защото в този случай не може да се усети вкусът на тестото и доматения сос. За да бъде хубава идеалното време за печене е 2.40 мин.
„Класическата италианска пица е тънка, но и там има пици с по-плътен блат, по-въздушен, което не е грешка, а това зависи от предпочитанията“- казва Адриан. Той споделя със всеки своя опит, няма тайни – напротив, иска да научи повече хора да правят хубави пици. Една от най-предпочитаните пици е „Пепероне“ с италиански колбас, но негова любима е „Маргарита“, която определя като класика.
За слушателите на Радио Благоевград майсторът на пици Адриан Пантелеев даде рецепта за приготвяне на тесто: 1 кг брашно, 600 мл вода, 30 гр. сол или 1 супена лъжица и половина, толкова и зехтин. Маята е около ¼ кубче. Като се замеси тестото задължително се оставя да престои поне 24 часа.
Премълчаван проблем, но съществуващ, е възрастовата дискриминация при наемане на работа. Това показва опитът на експертите, работещи в агенции за подбор на персонала. Често бизнесът предпочита млади кадри и някак уклончиво пренебрегва кандидатстващите за дадената позиция, ако те са над 50-годишна възраст. „Но делът на хората на..
Ученици от община Симитли за втора година ще се обучават в извънкласната школа за иновативното обучение за ИТ кариера. „В приема на програмата попадат само десетокласници, като миналогодишните вече са 11 клас и ще продължат тригодишното си обучение за „Приложен програмист“, каза за Радио Благоевград учителят по информатика в СУ „Св. Св...
Петя Петрова е както майка, така и професионалист с ръководен опит в образователната система на България. Като човек, преодолял тревожно разстройство, тя пише книгата „Другото лице на паниката“ през 2011 година, за да помогне на други като нея. След задълбочено проучване на различни образователни системи, тя открива, че въвеждането на..
По повод Европейски ден на езиците на 26 септември екипът на Национален етнографски музей организира беседи на пет езика в пътуващата изложба на Дома за европейска история „Fake for Real“-„Истина или лъжа? История на подправянията и фалшификациите“ по проект на Европейския парламент , реализиран от Дома на европейската история в Брюксел ...
Тютюнопроизводителите през тази година се радват на добра реколта, но на прага на новата изкупна кампания очакват провеждането и на Консултативен съвет по тютюна, на който ще се поставят актуалните проблеми на бранша. За втора поредна стопанска година, поради сухото лято, както през 2023 г., и сега през 2024 г., качеството на тютюневата..
Природата ни е дала лек за всякакви болежки, ние само трябва да го търсим и да го открием. Това заяви в ефира на Радио Благоевград биотехнологът Айдън Мустафов. Преди дни той изнесе публична лекция в град Гоце Делчев на тема „Лечебната сила на природата срещу хроничните заболявания“. Билките притежават лечебни качества, но не бива да забравяме, че те..
Преди дни бе даден старт на образователния конкурс „Изучаваме света с ГИС“, организиран по програмата „ГИС в училище“, под патронажа на Министерството на образованието и науката. Конкурсът цели да насърчи преподаватели, ученици и студенти да използват иновативните възможности на Географските информационни системи (ГИС) за създаване на интерактивни..