Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На горещ телефон, Община Перник приема заявки за бутилирана вода

Община Перник приема на горещия телефон 0889 233 383 заявки за доставка на бутилирана вода на нуждаещи се хора, съобщи общинският пресцентър.

Приоритетно ще бъдат осигурявани с вода възрастни, самотни и болни хора, хора с увреждания и семейства с малки деца, които нямат възможност да закупуват вода ежедневно. 

Отправен е призив към гражданите да съдействат с адреси и имена на такива хора, за да може общината да се отзове бързо. Доставката на минерална вода до перничани продължава. Редовно се снабдяват детски градини, училища, социални институции и болници. Освен от Държавния резерв, в помощ на Перник се притекоха много фирми и организации.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Авария остави без топла вода пернишки квартали

Авария остави без топла вода голяма част от пернишките квартали „Изток” и „Мошино”, съобщиха от „Топлофикация Перник”. С нарушено топлоподаване са близо 60 жилищни блока. Без топла вода са и три училища, две детски градини, филиалът на ДКЦ-1, ресторанти, административни и фирмени сгради.  Аварията е на главен топлопровод и се очаква да бъде отстранена..

публикувано на 03.10.24 в 09:34

Мият съдовете за смет в Благоевград

От четвъртък започва кампания по измиване и дезинсекция на съдовете за разделно събиране на отпадъци от опаковки на територията на община Благоевград. Дейностите ще продължат до 11 октомври (включително).  Целта е постигане на по-високо ниво на хигиена и предотвратяване на потенциално разпространение на вредители, в това число насекоми и гризачи,..

публикувано на 03.10.24 в 08:12

До 28 градуса в първия четвъртък на октомври

Времето ще бъде слънчево с разкъсана висока, по-късно през деня над крайните северозападни райони, и средна облачност. Ще духа слаб южен вятър и с него дневните температури ще се повишат.  М аксималните ще бъдат между 23° и 28°.

публикувано на 03.10.24 в 08:06

Виктория Енрико Георгиева представи в Благоевград "Всички наши решения"

Преподавателят по български език и литература в София  Виктория Енрико Георгиева представи тази вечер в Благоевград сборника си с разкази "Всички наши решения".  Пред любителите на четенето, дошли в Регионалната библиотека, авторката говори за своите вълнуващи истории и впечатляващи герои в изданието „Всички наши решения“.  Разказите се разгръщат..

публикувано на 02.10.24 в 18:28

Сборни секции за гласуване ще има в община Трън

Само в три села в крайграничната община Трън ще има самостоятелни секции на предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Жителите на останалите 48 села ще гласуват в сборни секции. Изборният кодекс не позволява да се разкриват избирателни секции в населени места с по-малко от 20 избиратели. Това налага и на тези избори в най-голямата..

публикувано на 02.10.24 в 17:48

Петима задържани при акцията срещу купения вот в Кюстендил

Петима души са задържани по време на  проведената специализирана полицейска операция  на територията на област Кюстендил днес. В рамките на акцията са извършени процесуално-следствени действия на пет адреса. От два от адресите са иззети материали, относими към хода на операцията, съобщиха от полицията в Кюстендил. По време на операцията са..

публикувано на 02.10.24 в 17:26

Около 720 секции се очаква да бъдат открити за вота в чужбина

Изтече сокът за подаване на предварителните заявления за гласуване в чужбина. Очаква се да бъдат открити около 720 секции за гласуване извън България, като точният брой ще бъде ясен след решение на ЦИК. Над 150 се очаква да бъдат секциите, в които ще се гласува с машини. Това докладва заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова на..

публикувано на 02.10.24 в 15:47