Великденските празници няма как да минат без козунака на трапезата. Той и боядисаните в червено яйца са част от традицията. Козунакът е сладък обреден хляб, който се приготвя и с удоволствие се консумира на Великден. Днес не всяка съвременна домакиня има търпението да приготви козунак. При такива ситуации в услуга на домакините са опитните сладкари като младата Диана Пинджурова, която заради извънредното положение е затворила своята сладкарница, но събира екипа си и през тези дни заедно приготвят вкусни домашни козунаци.
Диана от малка харесва да приготвя сладкиши. И както с усмивка споделя идва моментът, в който решава да радва и другите хора със сладките и вкусни произведения. Днес тя е управител на сладкарски цех и сладкарница и ръководи екип от 20 души. Не скрива, че има притеснения за бизнеса си, но тя и целият ѝ екип, разбират колко е важно да се прояви разбиране в ситуацията на извънредно положение.
Любовта към сладкарското изкуство, в дните преди Великденските празници, кара Диана и екипът ѝ да се съберат и приготвят домашни козунаци по автентични рецепти. Разбира се, поръчките започват да се множат, а сладкарите не смогват да доставят по домовете домашните козуначета на клиентите.
„ ...щипка любов при всяка храна е най-важната съставка, защото, когато човек прави нещата с желание, те се получават наистина много добре“, казва Диана Пинджурова.
И още ценни съвети за вкусен козунак ще разберете от интервюто на Агнес Манова с Диана Пинджурова:
Планината е за всички – без бариери. Това е на само призив, а дългогодишна мисия за Гергана Дойчинова и екипа на „Ела и ти“. След дарителска кампания бяха събрани нужните средства за закупуването на три специализирани колички. С тях деца и младежи с увреждания, както и трудноподвижни хора, могат да стигнат до планинските върхове, разбира се, с..
След протеста и контрапротеста заради сигнала на родилка за агресия в Майчин дом на дневен ред излезе наболял за обществото проблем за етиката между пациенти и медицински специалисти, като този случай отвори полюсни позиции и още въпросителни. Акушерството е трудна и отговорна, но същевременно и благородна професия, изискваща търпение и..
Бретонски палачинки, кроасани, лавандулова лимонада и френски сирена, поднесени сред уютния и пъстър колорит на благоевградското село Рилци. Този културен мост между българската и френската култура подариха на благоевградската публика Маргарита Георгиева, заместник-председател на Алианс франсез, и Елена Арнаудова. С подкрепата на Община Благоевград те..
Дните 15, 16 и 17 юли са известни в българския народен календар като Горещници. Тези три дни са свързани с почитание към огъня. Вярвало се, че който работи през тези дни, то снопите му на нивата се запалвали сами, защото огънят слизал от небето. Считали, че който не празнувал Горещниците, къщата му изгаряла. Тези дни се съблюдавали..
Припомняме, че през пролетта на тази година една от най-големите световни тютюневи компании стартира пилотен проект у нас, осъществяван от Национална асоциация на тютюнопроизводителите (НАТ-2010) и компанията за преработка на суров тютюн Сокотаб. Проектът включва експерименталното изпитване на три нови за България сортове едролистен тютюн, като..
За поредна година Общинският исторически музей в Брезник, съвместно с Центъра за работа с деца в града, организират инициативата „Ваканция в музея“. Целта е децата да се забавляват, участвайки в различни дейности като рисуване, тъкане, изработване на глинени съдове и на традиционни местни печива. Идеята е по този начин малчуганите да добиват..
През изминалите дни една публикация на майка в социалните мрежи разбуни духовете и раздели обществото. Наскоро родила жена сподели в личния си профил във Фейсбук, че е получила грубо отношение и дори физическа агресия от лекарския екип, който е бил отговорен по време на раждането и. Последваха протести в защита на лекаря, както и контрапротест в..