Великденските празници няма как да минат без козунака на трапезата. Той и боядисаните в червено яйца са част от традицията. Козунакът е сладък обреден хляб, който се приготвя и с удоволствие се консумира на Великден. Днес не всяка съвременна домакиня има търпението да приготви козунак. При такива ситуации в услуга на домакините са опитните сладкари като младата Диана Пинджурова, която заради извънредното положение е затворила своята сладкарница, но събира екипа си и през тези дни заедно приготвят вкусни домашни козунаци.
Диана от малка харесва да приготвя сладкиши. И както с усмивка споделя идва моментът, в който решава да радва и другите хора със сладките и вкусни произведения. Днес тя е управител на сладкарски цех и сладкарница и ръководи екип от 20 души. Не скрива, че има притеснения за бизнеса си, но тя и целият ѝ екип, разбират колко е важно да се прояви разбиране в ситуацията на извънредно положение.
Любовта към сладкарското изкуство, в дните преди Великденските празници, кара Диана и екипът ѝ да се съберат и приготвят домашни козунаци по автентични рецепти. Разбира се, поръчките започват да се множат, а сладкарите не смогват да доставят по домовете домашните козуначета на клиентите.
„ ...щипка любов при всяка храна е най-важната съставка, защото, когато човек прави нещата с желание, те се получават наистина много добре“, казва Диана Пинджурова.
И още ценни съвети за вкусен козунак ще разберете от интервюто на Агнес Манова с Диана Пинджурова:
2025 година се оказва знаменателна за жителите на община Белица, защото се навършват 140 години читалищно дело и 140 години от основаването на Читалище „Георги Тодоров 1885“ в града. Кулминацията на събитията, посветени на бележитите годишнини, ще бъде на 31 октомври. Това стана ясно с решение на настоятелството на читалището, което бе взето на 29..
Eла, да влезем заедно в дъхавата кухня на баба Вяра! Ще седнем на дървените столове с меки възглавнички и заедно с баба Вяра и внучката й Верчето, ще се насладим на поредната интересна история, която някоя от гостенките им разказва. Ще опитаме от червеното винце и печените орехи и със сигурност ще научим някоя позабравена рецепта. А независимо..
С вкусна питка и мед посрещнахме тази сутрин празника на пчеларите в студио 2 на Радио Благоевград . Този подарък направи за екипа ни Ралица Петкова, потомствен пчелар от Благоевград, която беше наш гост по повод деня, в който почитаме свети Великомъченик Харалампий, покровител на пчеларите и на меда. Тя припомни, че празникът на..
В предаването "С усмивка в събота" освен с усмивка, посрещнахме съботното утро и с йога. По-специално йога, подходяща за деца. Чрез игрови подходи и забавни асани (пози), йогата не само помага на децата да развият по-добра физическа координация, гъвкавост и сила, но и предлага чудесни възможности за подобряване на концентрацията и управлението на..
300 хиляди сигнала са обработени са подадени в Националния център за безопасен интернет от януари до септември миналата година. Тревожната статистика сочи, че броят на обработените сигнали е пет пъти повече в сравнение с цялата 2023 година. Това каза за Радио Благоевград Мирела Христова, психолог в екипа на Центъра. Още..
Три граждански организации обявиха национален бойкот на всички хранителни магазини в България на 13 февруари. Движение „Системата ни убива“, Федерацията на потребителите в България и Обединени пенсионерски съюзи призовават гражданите да не пазаруват в този ден в знак на протест срещу високите цени на хранителните стоки. Според организаторите, цените..
Бившият депутат от "Продължаваме промяната – Демократична България" Владислав Панев разкритикува идеята за въвеждане на таван на надценките върху храните, като заяви, че подобни мерки не дават очакваните резултати. В интервю за предаването “Събития и личности” той припомни неуспешните опити за контрол на цените по времето на правителствата на Андрей..