Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Моето незабравимо лято" рисуваха днес деца в Градската художествена галерия в Благоевград

31 деца се включиха в конкурса за рисунка на тема "Моето незабравимо лято", организиран от Община Благоевград и Градската художествена галерия. Съвсем естествено темите избрани от децата са свързани с морето и игрите. 

Най-малкият участник в конкурса бе Чара, която е само на 1 годинка. Най-големите деца участници - на около 13 години. 

Всички малки художници получиха грамоти и подаръци, връчени им от заместник-кмета по култура –  инж. Василиса Павлова. Директорът на Градската художествена галерия –  художникът Иван Милушев сподели, че за него е било много трудно да определи кои творби да класира на първите 6 места, защото във всяка детска рисунка има очарование и всички творби са много искрени. Но както във всеки конкурс и тук трябваше да бъдат излъчени победители. Ето и класирането:  1-во място е за Михаела Талкова, 2-ро –  за Радостина Ангелова, 3-то –  за Деница Гошева, 4-то –  за Деа Николова, 5-то –  за Алексия Юрукова и 6-то –  за Катерина Христова. 

Видео от награждаването  

Кратко филмче от награждаването 

Анкета с деца-участници в конкурса можете да чуете в звуковия файл – > 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нов началник на Първо районно управление в Перник

С нов началник е Първо районно управление в Перник, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Гл. инспектор Венцислав Манов е назначен на поста със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. В системата на МВР той е започнал работа през септември 1997 г. като полицай в Трето РУ при СДВР. През февруари 2003 г. е назначен на..

публикувано на 11.06.24 в 12:18

"Хоро край Пирина" събра гости от близо и далеч

Юбилейното X-то издание на Международния фолклорен фестивал „Хоро Край Пирина“ събра гости от цялата страна. Многобройните участници представиха традиции и обичаи от различни краища на страната. По повод 10-та годишнина на фестивала бяха засадени 10 дръвчета в парк "Свети Врач". Да се завръщаме към корените си, да пазим традицията и да..

публикувано на 11.06.24 в 11:09

Насрочиха 4 нови дела за Дупнишката популярна каса

Окръжният съд в Кюстендил насрочи нови четири заседания по делото, известно като Дупнишка популярна каса. Заседанията ще се състоят през юли, септември и октомври, за които ще бъдат призовани по 15 свидетели от обвинителния акт на прокуратурата, както и неявилите се в предходни съдебни заседания. От месец март до момента Окръжният съд в Кюстендил е..

публикувано на 11.06.24 в 09:42

Започва строителството на младежки център в Кюстендил

С церемония "първа копка" започнаха строителството на младежки център в Кюстендил. Изграждането му е финансирано от  Националния план за възстановяване и устойчивост. Бенефициент по проекта за изграждането на младежкия център е Община Кюстендил.  Стойността му е 4 262 175,29 лв., а срокът на изпълнение - 30 юни 2026 г. Мултифункционалния младежки..

публикувано на 11.06.24 в 09:38

Кандидат от ГЕРБ е рекордьор по преференции в област Перник

Христина Георгиева от ГЕРБ е рекордьор по преференции в област Перник и е с реален шанс да стане депутат и в 50-то НС. За нея са дали предпочитанията си 2638 от гласувалите за ГЕРБ- СДС избиратели. С преференциите Георгиева, която бе поставена на 8-мо място в листата измества поставения под № 2 Драгостин Пейчев, който има 448 преференция.  Сигурен..

публикувано на 11.06.24 в 09:30

КЕВР обсъжда цените на тока и парното от 1 юли

Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъжда цените на тока и парното от 1 юли. Преди седмица от регулатора съобщиха предложенията за поскъпване със средно с 1,4% на електроенергията и за поевтиняване на топлоенергията с 8,4% за страната. Според прогнозата в доклада на Комисията за енергийно и водно регулиране, най-голямото увеличение на..

публикувано на 11.06.24 в 09:17

При обработени 100% протоколи: ГЕРБ-СДС - 24,7%, ДПС - 17,07%, ПП-ДБ - 14,33%

До края на деня всички 31 Районни избирателни комисии трябва да предадат в ЦИК протоколите от гласуването в неделя за повторна проверка. След отстраняване на така наречените несъответствия ЦИК ще обяви в сряда окончателните резултатите от вота за българските представители в Европейският парламент - като проценти и разпределени мандати, а в четвъртък и..

публикувано на 11.06.24 в 09:10