Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва изграждането на спортна инфраструктура на Лесотехническата гимназия в Банско

На 25 юни (четвъртък), от 9:00 часа ще бъде направена първа копка за изграждане на спортни съоръжения в двора на Професионалната лесотехническа гимназия "Никола Йонков Вапцаров", известна като „Горския техникум”.

Строителството на спортни обекти на открито е част от дейностите по проект „Подобряване на енергийната ефективност на ученическото общежитие и преустройството на съществуващите спортни съоръжения и изграждане на нови такива в ПЛТГ ”Никола Вапцаров” – град Банско”, по който Община Банско е бенефициент за безвъзмездна финансова помощ от ДФ ”Земеделие”.

Спортната инфраструктура ще бъде съставена от две футболни игрища, две игрища за тенис на корт, зона за фитнес на открито, зона за тенис на маса на открито и трибуни за посетители.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Избраха временен управител на Профилакториума в Перник

Бивш директор на РЗИ- Перник и на ЦСМП – София област ще ръководи временно Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник.. На извънредно заседание днес местният ОбС взе решение за освобождаване на досегашния временен управител Инна Стоилова и избра на нейно място д-р Юри Торнев. До освобождаването на Стоилова се стигна след..

публикувано на 03.10.24 в 12:16

Горски и полиция в акция по залавяне на ловци - бракониери

Тази нощ са задържани ловци, членуващи в ловни сдружения, превозващи убит благороден елен. В 04:40 часа на главен път ПП I-4, с.Брестница, община Ябланица, екип на РУ - Ябланица спира за проверка лек автомобил „Мицубиши“. При проверката са установени три лица, превозващи в автомобила месо и глава от благороден елен. За случая веднага са уведомени..

публикувано на 03.10.24 в 12:13

77-годишен блъсна и уби 75-годишната си съпруга

77-годишен  водач прегази и уби 75-годишната си съпруга, в бобовдолското с.Блато, съобщават от Областната дирекция на полицията в Кюстендил.  Инцидентът е станал снощи в 19.50 ч. При неправилна маневра на заден ход, движейки се по черен път в посока с. Вуково, мъжът е блъснал съпругата си, която е попаднала под автомобила. Пострадалата е починала на..

публикувано на 03.10.24 в 11:05

Поредно заседание на ВСС без номинации за главен прокурор

И на третото поредно заседание на Висшия съдебен съвет - с възможност да се правят предложения за главен прокурор, номинации няма. Последното заседание за внасяне на кандидатури е следващият четвъртък. Номинации могат да правят поне трима членове на Прокурорската колегия и правосъдният министър, но Мария Павлова вече обяви, че няма да се възползва от..

публикувано на 03.10.24 в 10:16

Престъпления против политическите права на гражданите в Кюстендилско

Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се провеждат действия по разследване на извършени престъпления против политическите права на гражданите. Образувани са пет бързи производства за извършени престъпления против политическите права на гражданите. В рамките на водените производства е установено, че в гр. Кюстендил, гр. Дупница и гр...

публикувано на 03.10.24 в 09:50

Авария остави без топла вода пернишки квартали

Авария остави без топла вода голяма част от пернишките квартали „Изток” и „Мошино”, съобщиха от „Топлофикация Перник”. С нарушено топлоподаване са близо 60 жилищни блока. Без топла вода са и три училища, две детски градини, филиалът на ДКЦ-1, ресторанти, административни и фирмени сгради.  Аварията е на главен топлопровод и се очаква да бъде отстранена..

публикувано на 03.10.24 в 09:34

Мият съдовете за смет в Благоевград

От четвъртък започва кампания по измиване и дезинсекция на съдовете за разделно събиране на отпадъци от опаковки на територията на община Благоевград. Дейностите ще продължат до 11 октомври (включително).  Целта е постигане на по-високо ниво на хигиена и предотвратяване на потенциално разпространение на вредители, в това число насекоми и гризачи,..

публикувано на 03.10.24 в 08:12