Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

740 кг тютюн за наргиле са задържали митнически служители на МП „Гюешево“

Общо 740 кг тютюн за наргиле са задържали митнически служители от Териториална дирекция "Югозападна" на митническия пункт „Гюешево“, съобщиха от Агенция "Митници".

Акцизната е стока била установена в транзитен товар от Скопие до Турция и била посочена в транзитните документи като "аромати за наргиле" – т.е. ароматизирана субстанция,  представляваща суровина за производство на тютюн за наргиле. Така описана стоката не е акцизна, поради което транзитът е с ниска стойност на обезпечението. 

След като митническите служители взели проби от стоката, лабораторната експертиза установила, че в действителност пратката съдържа изделие за пушене с водна лула (наргиле), годно за директна употреба. Реалният състав на стоката я прави акцизна, поради което пратката подлежи на над 40 пъти по-високо обезпечение. 

По случая ще бъде съставен акт по чл. 234 от Закона за митниците.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Борисов: Никой не може да състави кабинет в момента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че липсата на стабилно управление  отдалечава страната от еврозоната: "Ама каква Еврозона бе, господа? Ние бяхме там с ГЕРБ, в чакалнята, в банковия съюз. Ако сега, днеска, имахме стабилно правителство, доминирано от нас, политическо е решението за еврозоната и щяхме да го вземем, но ние в момента не можем да..

публикувано на 27.06.24 в 10:56

Спор между партиите в НС и заради въвеждането на еврото

Темата за въвеждането на еврото у нас предизвика скандал между парламентарните групи на "Възраждане", ДПС и ПП- ДБ, пише БНР.  Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отново настоя за референдум:  "Нека дадем възможност гражданите да посочат дали България трябва да бърза на всяка цена да унищожи една от най-стабилните валути между другото в..

публикувано на 27.06.24 в 10:28

Паркът за мечки в Белица отваря врати с променен маршрут и условия за достъп

Паркът за мечки в Белица ще отвори врати за посетители на 1 юли, но с променен маршрут и условия за достъп.  С кола посетителите ще могат да стигнат до увеселителния парк, който се намира в близост до защитеното убежище за мечки. Оттам ще могат да продължат само и единствено пеша до парка през обходна горска пътека за около 30-40 минути...

публикувано на 27.06.24 в 09:57

Демонстрация на програмиране и управляване на роботи в Разлог

MindHub Разлог, с любезното съдействието на Община Разлог, организират за първи път открита демонстрация, за да покажат вълнуващия свят на програмирането за деца чрез интерактивни дейности и занимания. В Парка при езерото в Разлог на 30 юни (неделя) от 9.30 до 13.30 часа, децата могат да се запознаят с роботи и да открият нови хоризонти за..

публикувано на 27.06.24 в 09:45

Градушка с големина на орех нанесе щети в община Гърмен

Градушка с големина на орех,  паднала късно снощи, нанесе щети по пътища и земеделска продукция в община Гърмен.  Най-засегнати са селата Рибново, Гърмен и Дебрен.  Унищожена е земеделска продукция, а в цялата община има свлачища и затворени пътища.  Поражения има и по сградата на общинската администрация. Градушката е нанесла щети по покрива на..

публикувано на 27.06.24 в 09:31

Тръгват електробусите за Картала

От петък (28 юни) започва изпълнението на автобусното разписание по новоразкритата междуселищна линия – Благоевград – ски зона „Картала“. Тя ще се изпълнява в два периода през годината, а именно от 15 май до 15 септември и от 15 декември до 30 март. През летния период автобусите ще тръгват по разписание, както следва: -петък - тръгване от..

публикувано на 27.06.24 в 09:19

Облачно и дъждовно време

Днес в западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и временни усилвания на вятъра. Има условия за градушки. В източната половина на страната ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток. Преобладаващите максимални температури ще са между 28° и..

публикувано на 27.06.24 в 07:00