Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 100 свободни работни места представиха 12 работодатели от Кюстендил

Снимка: Pixabay

Специализирана младежка трудова борса се организира днес в Кюстендил. На нея 12 фирми от града представиха пред търсещите работа  младежи дейността си и възможностите си за разкриване на работни места. Броят на свободните работни места е 97. Те са в сферата на туризма, услугите и търговията, шивашкото и обувното производство, електрониката и консервно производство.

Борсата е предназначена за младежи, които не работят, не учат и не са регистрирани на трудовата борса, каза директорът на Агенцията по заетостта в Благоевград Станислава Поповска. 

"Целта е те да се регистрират в Бюрото по труда , да ползват услугите на борсата и в крайна сметка да се устроят на работа", уточни Поповска. Тя съобщи, че на територията на област Кюстендил безработните към края на м. септември са 3 041 /11,8 процента/. 

Броят на младежите без работа, регистрирани на борсата е 430, което е около 16 процента от общият брой регистрирани безработни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Безброй детски усмивки на 1 юни в Благоевград

Денят започна с Вълнуващо пътешествие, организирано от Сдружение „Традиция“ в Благоевград „По пътя на героите“,в което всички желаещи да се включат в забавната игра, имаха възможност да обиколят предварително очертан маршрут с 18 исторически паметника и да научат повече за българските революционери и загиналите за свободата на Родината, а на..

публикувано на 01.06.24 в 14:26

Парламентът заседава извънредно утре

Народното събрание ще заседава извънредно утре, 2 юни, от 15 ч.   В дневния ред е проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл "Здравеопазване" и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските..

публикувано на 01.06.24 в 13:30

Премиерът Главчев: Започва разчистването на терена за Национална детска болница

В Деня на детето – 1 юни, започна разчистването на терена, където ще бъде построена Националната детска болница. Това е първото реално действие след повече от две години, посочи министър-председателят Димитър Главчев, който дойде на място заедно с министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева и министъра на регионалното развитие и..

публикувано на 01.06.24 в 12:42

Последен ден за регистрация на социологически агенции за проучвания в деня на вота

Днес е последен ден за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания "на изхода" на 9 юни - според хронограмата на Централната избирателна комисия.  Резултатите от проучванията се оповестяват не по-рано от 20 часа на изборния ден и не преди обявяване края на изборния ден от ЦИК.  Резултатите от допитвания до общественото мнение..

публикувано на 01.06.24 в 11:11

1-юни в Перник

Игри, забавления и любими герои очакват децата на Перник на днешния празник. Богата и разнообразна е програмата, подготвена от община Перник за най- малките. Събития ще има както в центъра на града, така и в кв. "Изток" и в много от населените места в общината.  От 12:30 ч. пред Двореца на културата децата ще могат да се срещнат с обичаните от тях..

публикувано на 01.06.24 в 09:48

Фамилатлон в Дупница за Деня на детето

Семеен фестивал на спорта и забавленията на открито Фамилатлон организира Община Дупница за Деня на детето.Началото е в 10ч. в парк “Рила”. Подготвена е богата концертна програма, както и множество забавни игри с награди. Децата и родителите им могат да участват в арт ателиета, уъркшопове и томболи. От Планинската спасителна служба е осигурен и..

публикувано на 01.06.24 в 08:14

Богата програма за 1-юни в Благоевград

С вълшебен празник на 1 юни Община Благоевград разкрива света на игрите за малки, големи и още по-големи деца! В градската градина:  От 11:00 до 13:00 часа - Актьори от Общински куклен театър ще забавляват най-малките с приказки, песни и игри, а в близост ще бъде разположена и голяма шахматна дъска.  От 11:00 до 15:00 часа къщичка,..

публикувано на 01.06.24 в 07:35