Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Петров се връща начело на ДЮШ на ФК „Пирин“ (Благоевград)

Васил Петров

Ръководството на ФК „Пирин“(Благоевград) от днес, 10 ноември, обедини всички свои детски и юношески отбори в Детско-юношеската школа на клуба. Дългогодишният шеф на школата Васил Петров се връща начело на нея, но като временно изпълняващ длъжността. Петров заменя на този пост Павлин Тодоров, на когото  клубното ръководство благодари за досегашната работа и му пожелава  бъдещи професионални успехи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Близо 186 хиляди лева ще постъпят в общинската хазна от ГУМ – Дупница

Сумата е печалбата от 2023г. и ще бъде разпределена като дивидент за Общината.  Предложението е на председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов. То ще бъде гласувано на предстоящата сесия, насрочена за 31 октомври.  В дневния ред са включени общо 11 точки.  Сред тях са приемане на средносрочна бюджетна прогноза за периода 2026-2028 година,..

публикувано на 25.10.24 в 17:36

Жителите на Покровник научиха повече за подмяната на печките на твърдо гориво

При голям интерес от страна на гражданите премина втората информационна среща, проведена в кметството на село Покровник. Експерти от Община Благоевград представиха подробна информация относно условията и сроковете за кандидатстване за безплатна подмяна на отоплителни уреди на твърдо гориво (печки и котли) с климатици, термопомпи и печки на..

публикувано на 25.10.24 в 16:05

Ученици се погрижиха за обществения ред в Радомир

Участниците в „Детско полицейско управление“- Радомир взеха участие в първата си специализирана полицейска операция по охрана на масово мероприятие – честването на Деня на града. Под ръководството на инспектор „Детска педагогическа стая“ Десислава Попова петокласниците от ОУ „Христо Смирненски“ бяха разпределени в съвместни екипи с полицаи от РУ –..

публикувано на 25.10.24 в 16:00

В РИМ-Благоевград откриха изложба, посветена на Кузман Шапкарев

В навечерието на Деня на народните будители, който отбелязваме на 1 ноември, в Регионалния исторически музей – Благоевград бе открита изложба, посветена на 190 години от рождението на именития български възрожденец Кузман Шапкарев. Експозицията е дело на доц. д-р Александър Гребенаров от Института за исторически изследвания към БАН и Народно..

публикувано на 25.10.24 в 15:27

Ученици влязоха в ролята на полицаи в Благоевград

Пътен знак  "Стоп деца“ се проведе в Регионалната библиотека "Димитър Талев" в Благоевград. В събитието с огромно желание се включиха ученици от трети клас на Второ основно училище "Димитър Благоев"-Благоевград, водени от г-жа Атанаска Митрева, и първокласници от Седмо средно училище "Кузман Шапкарев"  Благоевград, чиято учителка е Даниела..

публикувано на 25.10.24 в 14:30

Връчват Националната награда за скулптура

За четвърти път в Кюстендил ще бъде връчена Националната награда за скулптура на името на акад. Иван Лазаров. Новият лауреат ще бъде избран измежду петимата номинирани автори: Георги Минчев, Емил Попов, Зиятин Нуриев, Снежана Симеонова и Стефан Лютаков. Церемонията по връчването на най-престижното отличие в областта на скулптурата ще се проведе в..

публикувано на 25.10.24 в 13:08

Радомир чества празник на града

Днес празнуват жителите на Радомир. По традиция празникът на града се отбелязва на Димитровден, но за втори път от 2019 година насам с решение на местния ОбС той е изместен с един ден напред заради изборите. Със заповед на кмета Кирил Стоев днешният петък е неучебен ден в общината. Богати на прояви бяха дните преди празника. На тържествена сесия по..

публикувано на 25.10.24 в 10:38