Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сатовча се готви за зимата

Във връзка с предстоящия есенно-зимен сезон, ръководството на община Сатовча извърши необходимите действия по подготовка за зимното поддържане на пътищата на територията на общината, включващи мероприятия по снегопочистване и опесъчаване на третокласните и общински пътища в общината. 
В изпълнение на заповедта кметовете по населени места носят отговорност за състоянието на пътищата, както и се задължават да дават информация за пътната обстановката на дежурния по Общински съвет за отбрана на. Цялостната организация, отговорност и контрол за изпълнение на заповедта са възложени на Илхан Карагьозов – директор на Дирекция при Общинската администрация. 

Предвидени са 11 снегорина в община Сатовча и 6 автомобила за опесъчаване, както и 3 багера за товарене на необходимите материали за поддръжката на пътищата. 18 души са ангажирани с дейности по опесъчаване на  пътните отсечки, а при необходимост ще бъдат наети допълнително машини и работна ръка. 

Създадена  е необходимата организация, за да се създадат нормални условия за работа и за придвижване на жителите и гостите на общината. Утвърден е и План за подготовка и дейности при зимни условия от ноември до март догодина. Приоритетно при снеговалеж ще бъдат почиствани пътищата до подстанции, трафопостове, учебни заведения, пречиствателни станции, предприятия, места за оказване на медицинска помощ. След това ще се  чистят от снега главните и оживените улици в населените места. 

На банкетите на всички стръмни участъци са поставени купчини с пясък. Собствениците на фирми, търговски обекти и жилищни сгради са длъжни да почистват тротоарите и пешеходните пътеки в района около тях.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нов младши съдия встъпи в длъжност в Окръжен съд Благоевград

В Окръжен съд Благоевград се състоя официална церемония по полагане на клетва и встъпване в длъжност на младши съдия Вили Дацов, който е назначен с решение на СК на ВСС  и след успешно завършено оучение в НИП. Съдия Татяна Андонова - зам.-председател на Окръжен съд – Благоевград, от свое име, и от името на всички съдии и съдебни служители,..

публикувано на 01.07.24 в 14:37

Ремонт на 70-годишен резервоар решава проблема с водата на три села

Частично бедствено положение обявиха в общините Рила, Кочериново и Бобошево от днес със заповед на областния управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски. Това се налага поради сериозните проблеми с водоснабдяването. Най-засегнати са трите села -  Мурсалево, община Кочериново, Слатино, община Бобошево и Смочево, община Рила.  "Проблемът е..

публикувано на 01.07.24 в 14:12

Задържаха водач на лек автомобил заради хулиганство в Перник

21-годишен водач на лек автомобил е задържан в Перник заради хулиганство на пътя. Инцидентът е станал на кръстовището за кв. „Тева” в късния следобед на 28 юни. След спор заради засичане младежът нанесъл удари с тръба на друг шофьор и на управлявания от него автомобил и напуснал местопроизшествието. Потърпевшият подал сигнал в полицията и..

публикувано на 01.07.24 в 12:25

Влекач с ремарке откраднаха в Перник

Влекач с ремарке е откраднат в Перник, съобщиха от полицията. Сигналът е подаден на тел. 112 на 29 юни. По данни на 58-годишния водач, автомобилът бил паркиран в квартал. „В. Левски“ и е бил натоварен със заготовки.  Обявен е за издирване и са предприети действия за установяването му. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 01.07.24 в 12:22

Електрохолд препоръчва електроуредите в дома и офиса да се изключват при дълго отсъствие

Електрохолд препоръчва на клиентите си при по-дълго отсъствие по време на летните отпуски да изключват уредите от електрическите контакти в дома и офиса. Уредите, включени в мрежата, консумират електроенергия и когато са в режим на готовност, без да се ползват реално. Изключването им може да намали потреблението и месечната сметка и същевременно да..

публикувано на 01.07.24 в 12:18

Ваучерите за храна вече са електронни

Ваучерите за храна от днес са изцяло електронни. Някои търговци обаче все още имат проблеми с електронната система. Възможно е в началото да се отказва и плащането на битови сметки с подобни ваучери. Срокът на валидност на хартиените остава до датата на валидност, отбелязана на тях. "28,5% от работещите ползват ваучери, малко над 800 000 ползват и 2/3..

публикувано на 01.07.24 в 10:04

Туристи от Трън ще изпратят първия юлски залез от връх Каменитица

За трета поредна година, туристи от Трън ще изпратят заедно първия юлски залез от връх Каменитица в Ерулската планина, съобщиха от местното туристическо дружество. Трънският July sunset ще започне в 20.15 часа. Връх Каменитица е един от най-лесните за изкачване в Трънско. Той е изключително панорамен и особено подходящ за наблюдение на залези. Тази..

публикувано на 01.07.24 в 09:37