Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заседание на Кризисния щаб на община Благоевград

Румен Томов

Днес, с начален час 16:30, в зала „22 септември“ се проведе заседание на Кризисния щаб на община Благоевград в широк формат – с участието на представители на частния бизнес, камерата на строителите, „Карлсберг“, също представители на ресторантьорите, на Лекарския съюз и др. На него са били обсъдени и отхвърлени мерките на комисията към Общинския съвет за пълно затваряне на града.

„Дори и правителството не си позволи да направи това, защото да пресечеш бизнеса, да спреш бизнес връзките между отделни икономически структури е пагубно за цялата държава. Разбира се, мерките, които са взети от Министерския съвет ще бъдат включени в заповедта. Ще бъде допълнена само една мярка, съвместно с органите на РДВР и тя е, че: ще има пеши патрули по града, които да следят за спазването на мерките, включително и в градския транспорт.“ – каза след заседанието кметът на града, инж. Румен Томов.

Коледните къщички ще бъдат довършени, но те няма да работят докато е в сила забраната. Трима от наемателите вече са се отказали.

Чуйте Румен Томов в звуковия файл:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Деца от Перник се обучават в Детско полицейско управление

18 деца от трети клас на  12 ОУ „Васил Левски“ в Перник ще се обучават в Детско полицейско управление. Занятията ще се провеждат в продължение на 2 години. По време на обучението учениците ще се запознаят с професията на полицая, ще научат как да се справят с трудни ситуации и различни предизвикателства вкъщи, в училище и на улицата. Идеята е..

публикувано на 01.10.24 в 17:29

Областният управител Георги Динев проведе среща с ръководството на РИК-Благоевград

Областният управител на Благоевград Георги Динев проведе  работна среща, свързана с организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за народни представители на 27 октомври 2024 г. На срещата бяха поканени представители на РИК – Благоевград, ръководители на териториалните звена, ангажирани в изборния процес – ОД на МВР, РД ПБЗН,..

публикувано на 01.10.24 в 14:56

Именит български фотограф с изложба в Благоевград

Петнайсет творби на световноизвестния български фотограф доц. Петър Абаджиев, от днес са в Благоевград. Фотосите са подредени във фоайето на общинската администрация, а поводът за гостуването е Международният ден на възрастните хора – 1-ви октомври. Да остарееш е привилегия, казва именитият български фотограф, доц. Петър Абаджиев. Той..

публикувано на 01.10.24 в 14:21

Откриха изложбата „Младежите на България в Европейското семейство“ в Благоевград

Изложбата „Младежите на България в Европейското семейство“  беше открита на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград. Нейният фокус е да насочи общественото внимание към младите хора. "На 10 пана на български и английски език изложбата представя сравнителни данни за младите хора от 16 до 29-годишна възраст в Благоевград, България и в държавите от..

публикувано на 01.10.24 в 12:44

Задържаха четирима души след спецакция в Пернишко

Четирима са задържани по време на специализирана полицейска операция в Пернишко, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Спецакцията е проведена вчера. Целта на полицейските действия е била противодействие на битовата престъпност, търговията и употребата на наркотични вещества и техните аналози, подобряване на пътнотранспортната обстановка и..

публикувано на 01.10.24 в 12:30

Камерна опера изнесе концерт в Дома за стари хора в Благоевград

Камерна опера изнесе специално подготвен концерт в Дома за стари хора „Св. Петка“ в Благоевград.  Събитието е реверанс от оперните творци към възрастните хора, чиито Международен ден отбелязваме на 1 октомври. Програмата включваше класически произведения и арии от опери, изпълнени с майсторството на солистите Венера Мелеки, Денис Бояджиев,..

публикувано на 01.10.24 в 11:08

Две общински предприятия в Разлог с нови директори

Вследствие изпълнение на ангажиментите и задълженията по закона за публичните предприятия, бяха проведени конкурси на две от общинските публични предприятия- МБАЛ „Д-р Асен Велев“- Разлог и „Благоустройство и чистота“. Новият управител на МБАЛ „Д-р Асен Велев“, Магдалена Коцакова оглави болницата в Разлог след като спечели обявения за тази длъжност..

публикувано на 01.10.24 в 10:51