Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба "Ваксина за душата" в Градската художествена галерия в Благоевград

5
Произведение на Иван Димитров
Снимка: Вуйчо Ваньо

"Ваксина за душата" е наречена  изложбата, която Иван Димитров нареди в Градската художествена галерия в Благоевград . 

Авторът е роден през 1965 г. в град Бяла Слатина. През 2018 г. става член на СБХ. Участва в редица общи изложби, има и няколко самостоятелни – в София, Дупница, Мездра, Банско и други градове. За първи път гостува със своите картини в Благоевград. В Градската художествена галерия Иван Димитров показва 37 реалистични произведения, предимно потрети и пейзажи. Сред портретите се откроява този на пророчицата Ванга. 

Портрет на пророчицата Ванга

Заради противоепидемичните мерки няма да има официално откриване на изложбата. Тя ще остане в залите на  Градската художествена галерия до 10 април.

Интервю на Райна Ванчева с Иван Димитров можете да чуете в звуковия файл – > 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Данните към 14:00ч: ГЕРБ-СДС победител в област Благоевград

По данни на Централната избирателна комисия, при обработени 78.32 % от протоколите, най-голяма подкрепа жителите на област Благоевград са дали на ГЕРБ-СДС -  28.85 % за Народно събрание и  26.22% за Европейски парламент. На второ място в областта се нарежда ДПС с  26.30 % за народни представители и  23.90 % за ЕП. Трети са Коалиция ПП-ДБ с 9.73 %...

публикувано на 10.06.24 в 14:42

Разширява се обхватът на синята зона в Разлог

Един от най-удобните и предпочитани методи за заплащане на таксата за паркиране в „Синя зона“ чрез изпращането на SMS съобщение вече е достъпен за жителите и гостите на гр. Разлог. От днес, 10.06.2024 г. водачите могат да заплатят таксата за престой на автомобила си, като изпращат кратко..

публикувано на 10.06.24 в 14:17

Пожарникари извадиха змия от избирателна секция

Пожарникари са извадили змия от помещение на секционна избирателна комисия в с. Смоличано, община Невестино. Пожарникарите се отзовали на сигнал за техническа помощ  в сградата на кметството в селото. Сигналът за пълзяща по стената змия е подаден от председателката на намиращата се в сградата секционна избирателна комисия. Змията е уловена от..

публикувано на 10.06.24 в 13:16

При обработени 77,87% протоколи: 7 партии в новото Народно събрание

Седем политически партии и коалиции ще влязат в 50-ото Народно събрание, показват междинни данни на Централната избирателна комисия при обработени 77,87% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ДПС, ПП-ДБ, "Възраждане", "БСП за България", ИТН и ПП "Величие".  Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в проведените парламентарни..

публикувано на 10.06.24 в 13:05

Шофьор загина след инцидент край село Градево

Шофьор загина след инцидент в района на село Градево. Около 11:55 часа днес е получен сигнал, че в района е самокатастрофирал лек автомобил. Водачът е починал, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград. Мъжът е на 66 години от Благоевград. Пътувал е в посока Банско – Симитли.  По първоначални данни на ляв завой мъжът е..

публикувано на 10.06.24 в 13:05

Ведат Хюсеин: Спечелихме, защото ние никога не обещаваме и не лъжем

"Много сме доволни и искам да благодаря на кметове на общини, селски кметове, общински председатели за добре свършената работа и добрия резултат на ДПС." Това каза за Радио Благоевград областният лидер на Движението в Благоевград Ведат Хюсеин. Той допълни, че са спечелили изборите в областта, защото хората са им повявали. " Ние нигога не обещаваме и не..

публикувано на 10.06.24 в 12:04

Данните към 10:00ч: ДПС печели изборите в област Благоевград

ДПС са първа политическа сила в област Благоевград.  Това показват данните на ЦИК към 10:00 часа, при малко над 54% обработени протоколи.  За Движението за права и свободи, за НС, са гласували 30%, а за ЕП - 27 на 100. Втора политическа сила в Благоевградска област е ГЕРБ-СДС с 25% за НС и 22% за европарламент.  Трети, с 10% подкрепа са ПП-ДБ,..

публикувано на 10.06.24 в 10:49