Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха пет нови книги на Катя Кирянова

  Литературен клуб „Огнище” с художествен ръководител Спасимир Тренчев към Народно читалище „Никола Вапцаров 1866” в Благоевград представи пет нови книги на писателката Катерина Кирянова от Петрич.

Пет нови книги,написани през последните две пандемични години, представи писателката Катерина Кирянова пред благоевградската публика. „Тайните на Ева”- с новели и разкази и поетичните „В оковите на любовта” „Незабрава”,”Ангелите не умират” ,”Разделя ни една луна”. Последната книга е посветена на нейния съпруг Асен, който напусна земния си път и сега тя разговаря с него чрез стиховете си.

 Водещ на срещата бе писателката Евгения Йорданова. Фоайето на читалището събра почитатели, приятели и певци, които пеят песни по текст на Катя Кирянова. Тя е автор на повече от 300 песни,голяма част от които станаха хитове на фестивала „Пирин фолк”. Има написани над 50 книги,21 от които за деца. 

 Актьорът Петър Кьосев изпълни нейни стихове, подбрани от книгата й „Ангелите не умират”,посветена на известни личности, до които авторката се е докосвала и с които творчески е общувала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Премиерът Димитър Главчев ще участва в редовното заседание на Европейския съвет

Министър-председателят Димитър Главчев ще участва в редовното заседание на Европейския съвет на 27 и 28 юни в Брюксел.  Темите за Украйна, Близкия изток, сигурност и отбрана и конкурентоспособност ще бъдат във фокуса на дискусиите на държавните и правителствени ръководители. Лидерите ще обсъдят и стратегическата програма за периода 2024–2029 г.,..

публикувано на 26.06.24 в 18:32

С редица събития Благоевград отбеляза Международния ден за борба с наркотиците

Отворено заседание и Ден на отворените врати за ученици, родители, учители, граждани и семейства проведе Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград. Събитията са по повод Международния  ден за борба с наркотиците.  Във фоайето на община Благоевград беше открита изложба под наслов „България за превенцията и против наркотиците“...

публикувано на 26.06.24 в 15:00

Методи Байкушев се срещна с посланика на Р Северна Македония

Кметът на Благоевград Методи Байкушев се срещна днес с посланика на Р Северна Македония Агнеса Руси Поповска и представители на Македоно-българска стопанска камара. Развитието на бизнеса и насърчаването на инвестиции от двете страни, образователния и културен обмен бяха във фокуса на срещата. Декларирана бе взаимна готовност за общи инициативи и..

публикувано на 26.06.24 в 14:39

Задържаха двама мъже за телесна повреда на полицай в Благоевград

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване по досъдебно производство за  хулиганство и причиняване на телесна повреда на полицейски орган. Около 10,45 ч. на 25.06.2024 г. в централната част на гр. Благоевград на ул. „Трети март“ полицейските служители от 01 РУ Благоевград извършвали проверка на МПС в изпълнение на..

публикувано на 26.06.24 в 13:50

6.7% от населението в Дупница са без работа

989 жители на община Дупница или 6,7% от икономически активното население са без работа към момента.  В община Бобов дол нивото на безработица е 6,6%, в Сапарева баня – 5,2%, в Рила – 7,8%, Кочериново – 6,4% и Бобошево – 7,8%. Новорегистрираните безработни са 215, работа са започнали 195 души. Обявени са 78 свободни работни места, основно в сферата на..

публикувано на 26.06.24 в 13:17

Задържаха 20-годишна перничанка за хулиганство на пътя

20-годишна перничанка е задържана за до 24 часа за хулиганство на пътя и повреждане на чуждо имущество. Екшънът започнал вчера вечерта на автомагистрала „Струма“. В района на село Големо Бучино, 20-годишната перничанка хвърлила кенче с безалкохолно по автомобила на 54-годишен мъж от столицата. Двете коли продължили и на пътен възел „Даскалово“ спрели в..

публикувано на 26.06.24 в 12:22

150-метрова ограда грейна в цветовете на българския трибагреник

Оградата на детската градина в благоевградското село Церово грейна в цветовете на българския трибагреник. Тя бе пребоядисана в края на миналата седмица от служителите на столична фирма, които решиха да изненадат децата и семействата в благоевградското с. Церово. Преди традиционния си тиймбилдинг, който компанията проведе в Банско, те..

публикувано на 26.06.24 в 11:49