Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освобождават Колежа по туризъм в Благоевград от наем

Една извънредна точка, по искане на кмета на Благоевград Илко Стоянов, ще бъде включена на утрешната сесия. Искането – Колежът по туризъм да бъде освободен от наем за времето, в което децата от Второ ОУ "Димитър Благоев" се помещават там,  поради спешния ремонт на училищния покрив.

"Налага се спешен ремонт на покрива и затова учениците от Второ ОУ са разпределени в различни сгради, където да учат. Част от класовете учат в Колежа по туризъм. Нормално е Колежът по туризъм за този период да бъде освободен от заплащане на наем на помощенията, които ще плаща Второ ОУ", каза на днешната пресконференция Радослав Тасков. 

Утре съветниците ще гласуват и предложение, касаещо синята зона, допълни още Тасков:

 "Предложението предвижда да бъдат посочвани улиците не поименно, а да се определят граници на синята зона, което касае от улица до улица." 

На предстоящата сесия ще бъде гласувано и отпускането на еднократна помощ на отличник от Благоевград, който има нужда от финансова подкрепа, за да продължи образованието си. 

"Смятам, че Общинският съвет трябва да има такава практика. Да помагаме със средства, не само когато човек е крайно нуждаещ се, а да имаме възможност да подпомагаме и точно такива млади хора, на които им предстои да учат.", заяви още Радослав Тасков.

Предлага се и създаването на ново общинско предприятие, чиято цел е да позволи на общината скоростно поправяне на обекти, попаднали под ударите на вандалско поведение. Ще бъдат гласувани и годишните финансови отчети на общинските фирми. Тасков заяви, че повечето от тях и тази година са на загуба.

Всички предложения са разгледани от постоянните комисии, а дневният ред е одобрен от Председателския съвет.

Заседанието ще се проведе на 17 септември от 9:30 ч. в зала „22 септември“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Задържаха бракониер, ловувал край Сандански

След подаден сигнал за ловуващ незаконно мъж, служители на ТП ДГС Сандански организират проверка по Закона за лова в посочения в сигнала район - местността „Драголина“.  Лицето Николай К., придвижващо се с АТВ, е задържано да извършва незаконен лов. Мъжът е ловувал незаконно с бойна карабина, снабдена с оптични прибори за дневно и нощно..

публикувано на 30.09.24 в 10:38

Добивите на царевица и слънчоглед са спаднали с над 50%

Сушата в България е засегнала около 10 милиона декара и добивите на царевица и слънчоглед са спаднали с над  50% от нормалните за страната, съобщават за БНР от бранша. Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов е категоричен, че средствата, в размер на близо 11 милиона евро, с възможност за 200% национално..

публикувано на 30.09.24 в 10:24

МС решава за обезпечаване на съхранението на машините за гласуване

Очаква се кабинетът да приеме решение, с което да се обезпечи съхранението на машините за гласуване на предсрочния парламентарен вот на 27 октомври. Правителството: Не сме страна по договора за наем на помещение за съхранение на машините за гласуване Вчера от правителствената пресслужба информираха, че след допълнителни уточнения между..

публикувано на 30.09.24 в 09:47

115 години Народно читалище – Разлог

Концерт-спектакълът "Разходка из миналото“, посветен на 115 години от основаването на Народно читалище – Разлог „15 септември 1903-1909“ ще бъде представен на 30 септември от 18:00 часа на площада пред читалището. Концертът ще бъде с участието на самодейните колективи към читалището. Сценарият е на Велина Кулина, идеята за спектакъла е на..

публикувано на 30.09.24 в 09:29

Прогнозите за поскъпване на олиото няма да се оправдаят

Прогнозите за поскъпване на олиото, заради слабата реколта в страната през следващите месеци, няма да се оправдаят. Това съобщи за БНР председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов. Европейският пазар ще компенсира евентуален недостиг у нас и дори да има увеличение, няма да е с повече от 10%, посочиха експерти...

публикувано на 30.09.24 в 09:21

Подписан е договорът за ремонт на стадион “Бончук”

Кметът на Дупница Първан Дангов подписа с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова споразумение за финансиране ремонта на стадион "Бончук". Проектът, на стойност 2,4 милиона лева, беше одобрен в края на миналата година. Той надгражда вече одобрения проект за ремонт на чашката на съоръжението за 1,3 милиона, изготвен от..

публикувано на 30.09.24 в 09:18

Облачно време

Днес, 30 септември, в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до вечерта ще спират. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд на места в Югозападна България - до предимно слънчево време. Ще остане ветровито. Минималните температури ще са между 7° и 12°. Максималните температури ще са от 11-13° в..

публикувано на 30.09.24 в 06:56