Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заповед на кмета на Разлог за детските градини

Със заповед на кмета на община Разлог детските заведения на територията на цялата община ще преустановят работа за срок от една седмица. Мярката се предприема във връзка с усложнената епидемиологична обстановка. Днес директорът на ОДЗ "Елиза Астинова" издаде заповед за преустановяване посещенията в детски ясли и градини, позовавайки се на заповедите на министъра на здравеопазването и кмета инж. Красимир Герчев. От днес до 28.01.21г. (петък)включително детските заведения в община Разлог преустановяват приема на деца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Оранжерия за краставици гори край Благоевград

Пожар гори в ораженрия за краставици, собственост на съпруга на зам-кмета на община Благоевград Боряна Шалявска.  Оранжерията се намира я близост до Бирената борса в града.  Два екипа на противопожарната служба в Благоевград са на място и гасят огъня. Очаквайте подробности.

публикувано на 09.10.24 в 13:14

Задържаха перничанин за продажба на дрога

32-годишен перничанин е задържан в момент на продажба на дрога. Преди ареста му са били задържани и осем души, пазарували от него, съобщават от пресцентъра на ОДМВР в Перник. Дилърът е известен на полицията. Той е осъждан и в момента е в условията на пробация за друго провинение. В полицейското му досие освен за наркотици фигурират данни и за ползване..

публикувано на 09.10.24 в 12:27

Демонстрационно гласуване с машини в 8 общини в Кюстендилско

В Кюстендилска област в 8 общини ще има демонстрации за гласуване с машини за изборите на 27 октомври.  Устройствата ще са на разположение на общинските администрации по график, обявен от РИК. В най-малката община в България -Трекляно, се гласува само с хартиена бюлетина. Демомашини ще има между 12 и 17 октомври в община Бобов дол, а от 12 до 17..

публикувано на 09.10.24 в 11:02

Югозападните общини обединяват сили, за да подобрят услугите към гражданите

На работна среща в Благоевград, проведена по инициатива на Сдружение на Югозападните общини Aswm Bulgaria , кметовете от Югозапада се обединиха около тезата, че е необходимо цялостно преразглеждане на всички процеси в управлението на отпадъците, така че гражданите да получат по-качествена услуга, която да обхваща събирането и транспортирането на..

публикувано на 09.10.24 в 09:58

ЦИК определи правилата за довереното изграждане на изходния код за машините

Централната избирателна комисия определи правилата и условията, по които да се извърши довереното изграждане на изходния код за машините за гласуване на предстоящия парламентарен вот. Генерирането на "изходен код" е задължително условие, за да се гласува с устройства и е разписано в Изборния кодекс. При процедурата право да присъстват имат..

публикувано на 09.10.24 в 09:29

МС гласува допълнителни разходи по бюджетите на три министерства

Служебното правителство ще заседава днес и се очаква да одобри допълнителни разходи по бюджетите на три министерства - на транспорта, на правосъдието и на вътрешните работи. Предвижда се с постановление да се одобрят допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет, както и за промени на утвърдените максимални размери на ангажиментите за разходи,..

публикувано на 09.10.24 в 09:25

Облачно и дъждовно време

Днес от запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Западна България, ще превали краткотраен дъжд. В сутрешните часове на места по Черноморието и в котловините ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен вятър от югозапад, който след обяд временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури..

публикувано на 09.10.24 в 06:59