Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благоевградският съд постанови домашен арест за обвинения за смъртта на прегазената Виктория

До дни става баща

| обновено на 01.02.22 в 16:16
6
Снимка: Елеонора Тропанкова

Окръжният съд в Благоевград остави без уважение искането на Прокуратурата за оставяне на обвинения 27-годишен Реджеп Алиев под стража и постанови по-леката такава "под домашен арест". По думите на съдия Диана Узунова причините за това са, че все още няма събрани достатъчно доказателства, както и не е извършена съдебно-медицинска експертиза, а само аутопсия. Съдът взе още под внимание факта, че по време на инцидента пострадалата 17-годишна Виктория Огнянова е била в легнало положение, а инцидентът се случва в тъмната част на денонощието. Съдът взе под внимание и обстоятелството, че жената до Алиев е бременна в деветия месец.

 „Искам домашен арест, защото жена ми е бременна и всеки момент чакаме да роди, да не стане нещо с бебето, то няма вина“, помоли през сълзи Алиев.

Двамата адвокати на обвиняемия Александър Гюнджиев и Валя Рупчева посочиха в защитната си теза, че по време на случилото се клиентът им не е бил под въздействие на опиати, както и че при пътния инцидент Реджеп е помислил, че е ударил животно, а не човек.

"Считам, че на базата на събраните доказателства по делото това беше най-логичното решение, защото експертизите не са излезли и евентуално те ще са тези, които ще докажат или оспорят обвинението. Всички данни, които са събрани по делото сочат, че Виктория не е била в изправено положение, не е пресичала улицата, не е тичала по улицата, а е била легнала на улицата и чакаме експертизите, които да докажат тя в какво състояние е била - жива, в безпомощно състояние или е била мъртва", каза за Радио Благоевград адвокат Гюнджиев.

Два сигнала за Виктория са подадени до 112. Първият е около 20.07 часа, когато водач на снегорин вижда как двама мъже гонят момиче в полето, бият го и го дърпат, а след това го вкарват в автомобил. Другият е в 20.20 часа, когато мъж и жена, преминавайки по пътя, подават сигнал за труп.

Обвиняемият 27- годишен мъж е от село Хвостяне. Повдигнати са му две обвинения – за употреба на канабис и шофиране под влиянието му, както и за причиняване на смъртта на Виктория Огнянова от Гърмен след ПТП и бягство от местопроизшествието.

За такова престъпление законът предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода. Обвиняемият е осъждан и има други нарушения, за които е санкциониран. В рамките на изпитателния 3-годишен срок от предишното нарушение през 2019-а година се случва и тази ситуация. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Кандидат от ГЕРБ-СДС е рекордьор по преференции в област Перник

Христина Георгиева от ГЕРБ - СДС отново е рекордьор по преференции в област Перник, а опитът на местните структури на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" да пренаредят листата и така да отнемат шанса на Бойко Рашков за парламента за малко не се увенча с успех. С 2452 преференции Христина Георгиева от ГЕРБ- СДС е сигурен депутат, заедно с..

публикувано на 28.10.24 в 10:46

ГЕРБ-СДС с убедителна победа на изборите в Перник

ГЕРБ-СДС е с нова убедителна победа в Перник на проведените предсрочни парламентарни избори. Второто място, както и на предходните избори е за „Възраждане”, а „ПП- ДБ” остават трети. Това сочат окончателните данни от гласуването вчера. 39.26 % е резултатът на победителите от ГЕРБ- СДС на проведените вчера предсрочни парламентарни избори в Перник. За..

публикувано на 28.10.24 в 10:39
Делян Пеевски

Партията на Делян Пеевски втора политическа сила в област Благоевград

По-висока избирателна активност от предишните предсрочни парламентарни избори отбеляза област Благоевград. До урните вчера са отишли малко над 40 на сто от имащите право на глас.  Най-много от тях са подкрепили ГЕРБ - СДС -  30%.   Второто място е за ДПС - Ново начало с около 21 на сто. Трети, с голяма разлика от първия и втория в областта са..

публикувано на 28.10.24 в 10:18

Ансамбъл „Пирин“ отбеляза 70 години от основаването си

С впечатляващ концерт-спектакъл световноизвестният Ансамбъл „Пирин“ отбеляза 70 години от основаването си. В препълнена зала 1 на НДК творците от емблемата на Пирински край за пореден път разкриха красотата на българския фолклор с умело съчетание на музика и танц. Над 3000 души успяха да се докоснат до българските традиции, родна идентичност и..

публикувано на 28.10.24 в 10:13

В Благоевград: Всеки втори протокол - с грешка

Над 50% са сгрешените протоколи в област Благоевград. На финалната права е предаването на изборните книжа в Благоевградска област. Последни в зала „22 септември“ предават материалите общините Симитли и Гърмен. Председателят на РИК Мартин Бусаров  обобщи предаването на протоколите като спокойно, без напрежение и при много добра..

публикувано на 28.10.24 в 09:11

Коалиция ГЕРБ – СДС печели изборите в Кюстендилска област

Районната избирателна комисия в Кюстендил публикува резултати при 100% обработени протоколи от изборите за Народно събрание на 27 октомври. Резултатите показват следното разпределение на гласовете: Първа политическа сила в областта е коалиция ГЕРБ – СДС с 33,04“% или 12 905 гласа.  Втори са „Възраждане“ с 14,68% или 5 734 гласа.  ДПС „Ново начало“ са..

публикувано на 28.10.24 в 08:02
Росица Матева

При 82,42% обработени протоколи: 9 формации в 51-вото Народно събрание

Девет политически партии и коалиции ще влязат в 51-вото Народно събрание, показват междинни данни на Централната избирателна комисия при обработени 82,42% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, "Възраждане", "ДПС-Ново начало", "БСП - Обединена Левица", "Алианс за права и свободи - АПС", "Има такъв народ", МЕЧ и "Величие"...

публикувано на 28.10.24 в 07:56