Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Кирил Петков откри кампания за набиране средства за Украйна

Автор:

"Докато достигнем политически консенсус, като граждани на България, които вярват, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси", написа премиерът Петков в профила си в социалните мрежи. 
"Затова откривам публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство. Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като мен една заплата". 
"Думите са лесни, делата са трудни, време е Фейсбук постовете да се превърнат в средства за Украйна".
Държавата сме всички ние и всеки трябва да се чувства, че може да бъде част от решението.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Учители от Перник ще преминат курс по филмова грамотност

Десет учители от Перник ще преминат специален курс по преподаване на филмова грамотност в рамките на започващия в края на юни 21-и международен фестивал за късометражно кино IN THE PALACE /В Двореца/, съобщиха от община Перник. Обучението ще бъде проведено от екип с ръководител Маша Сенчич, научен сътрудник във Факултета по драматични изкуства в..

публикувано на 17.06.24 в 12:32

С питка за успешна кампания стартира приемането на документи в ЮЗУ

С питка за успешна кампания стартира приемането на документи за участие в класирането за прием  в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. На първия етаж на Учебен корпус №1 се приемат документи на хартиен носител, документи могат да се подават и онлайн. Доц. Илия Недин, зам.-ректор по образователни дейности, пожела успех на кандидатите и похвали избора..

публикувано на 17.06.24 в 12:21

Безплатни прегледи за туберкулоза в цялата страна

От днес до 21 юни ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза в цялата страна, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Те ще се провеждат в лечебни заведения за диагностика и лечение на туберкулозата в областните градове. Инициативата е част от кампанията "Седмица на отворените врати", която се организира в изпълнение на..

публикувано на 17.06.24 в 10:57

Автошоу „Скорост и високи токчета“ в Разлог

Скорост, точност, прецизност и умение зад волана, демонстрираха участниците в Автошоу „Скорост и високи токчета“ в Разлог. За втора поредна година Община Разлог и DIAMO Racing Group организираха състезание за дамите – шофьори. Домакин бе отново Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство, Разлог. Състезанието се състоя в три кръга,..

публикувано на 17.06.24 в 09:52

Промени в разписанието на БДЖ

От днес БДЖ прави допълнителни промени в разписанието на някои влакове, за да облекчи натовареността на движението на Централна гара-София заради ремонта на коловозите. Модернизацията на част от тях е завършена. Промени ще има в движението на бързи и пътнически композиции, а актуална информация за разписанието може да бъде получена от служителите на..

публикувано на 17.06.24 в 09:32

Президентът Радев свиква първото заседание на 50-ото НС на 19 юни

Със свой указ на основание чл. 75 от Конституцията президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 50-о Народно събрание в 9.00 часа на 19 юни 2024 г. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът насрочва първото заседание на 50-ото Народно събрание На първото си заседание новоизбраните депутати ще положат..

публикувано на 17.06.24 в 09:29

Режим на водата в селата Мощанец и Слащен

От ВиК Благоевград уведомяват, че във връзка с намаляването на дебита на водоизточника, се въвежда режим на водоподаването в с. Мощанец, общ. Благоевград и с. Слащен, общ. Сатовча.  В село Мощанец, община Благоевград, водоподаването ще се осъществява в понеделник и петък от 17:00 до 22:00 часа.  В село Слащен, община Сатовча, водоподаването ще се..

публикувано на 17.06.24 в 09:21