Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилен контрол по време на абитуриентските балове в Перник

Полицията и пожарната в Перник са предприели мерки за осигуряването на реда и безопасното протичане на абитуриентските балове, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Извършени са проверки на питейните и увеселителни заведения с оглед охраната и пропускателния режим, както и пожарната безопасност. 

Със заповед на кмета на Перник е определена временна организация на движението, за придвижване на абитуриентите до мястото на празнуване.

Зрелостниците ще бъдат пилотирани до влизането им в заведенията. Ще има засилено полицейско присъствие в районите на учебните заведения и местата, където традиционно се събират автомобили с абитуриенти, маршрутите на тяхното придвижване и обектите, в които ще се провеждат балове и тържества.

Ще бъдат използвани всички технически средства за контрол на пътното движение и нарушителите ще бъдат санкционирани.

Активният превантивен контрол ще бъде насочен към организираното придвижване на абитуриентите и придружаващите ги преди и след приключване на баловете в нощните часове. 

От полицията призовават абитуриентите да проявяват повишено внимание и да не допускат рисково поведение.


По публикацията работи: Елена Тамакярска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Без платено паркиране в дните на Празника на черешата в Кюстендил

Общината в Кюстендил премахва платеното паркиране в дните на провеждането на Празника на черешата. Зоните за кратковременно платено паркиране в града няма да работят на 28, 29 и 30 юни. В тази връзка от Общината призоваха водачите да спазват правилата за спиране и паркиране в обхвата на "Зона за кратковременно платено паркиране“ и извън нея...

публикувано на 28.06.24 в 09:42

Фестивалът "Слънце иде" започва в село Дрен

Националният детски фолклорен фестивал "Слънце иде" започва  днес / 28 юни/  в радомирското село Дрен.  Организатори са Министерството на културата, община Радомир, кметството и читалище „Благой Попов” в село Дрен. Тазгодишното издание е 23-то поред. Фестивалът има конкурсен характер. В продължение на два дни близо 900 деца от различни краища на..

публикувано на 28.06.24 в 07:29

В Бусинци започва фестивалът на сръчните ръце

С прожекция на филма „Грънци”  на Николай Волев в трънското село Бусинци започва фестивалът на сръчните ръце.  Филмът разказва за един от най- именитите майстори на Бусинци Петър Гигов и за последния грънчар от старата школа майстор Богдан.  Фестивалът ще бъде открит тази вечер и ще продължи до 30 юни. За втора поредна година майстори ще демонстрират..

публикувано на 28.06.24 в 07:03

В Брезник празнуват Видовден

В Брезник празнуват Видовден. Проявите започват тази вечер с концерт на ансамбъл "Гоце Делчев". Съборът е запазена марка на община Брезник и всяка година се провежда в последните петък, събота и неделя на месец юни.  В миналото съборът е бил най-големият в Граово и се е провеждал в местността "Кална бара" в землището на село Бабица.  Жените и..

публикувано на 28.06.24 в 05:49

Дъжд и грамотевици в петък

Днес над западната половина от страната въздушната маса ще е неустойчива и отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.  На места главно в югозападната част от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Остават условията за градушки.  Ще има локални интензивни явления. Над източната половина от страната ще бъде предимно..

публикувано на 28.06.24 в 05:47

Без вода утре в община Струмяни

На 28.06.2024 г. (петък) от 08.30 часа до 17.00 часа, ще бъде нарушено водоподаването към селата Струмяни, Микрево и Драката, съобщиха от ВиК Благоевград. Причина за това е ремонт на резервоар. От водното дружество съветват потребителите, които ще бъдат засегнати от нарушеното водоподаване, да се запасят с необходимото им количество вода за..

публикувано на 27.06.24 в 16:09

Без такси за търговците на главната улица на Банско заради ремонт

С пълно единодушие беше прието предложението на кмета на общината Стойчо Баненски за освобождаване от такси на наетите терени общинска собственост за извършване на търговска дейност на открито за периода, през който продължава ремонтът на ул. „Пирин“. Това стана на заседанието на Общински съвет – Банско. Съветниците приеха изменения и..

публикувано на 27.06.24 в 16:01