Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кола падна в дере край Сушица

Снимка: Радио Шумен

Кола падна в дере край симитлийското село Сушица. Инцидентът стана малко след 17 часа. По първоначална информация е пострадал мъж, без опасност за живота. За случая беше запознат и кметът на Симитли Апостол Апостолов. Пътят в участъка на инцидента е компрометиран от последните обилни дъждове и е затворен за движение – уточни кметът Апостолов. 


По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Задържаха бракониер, ловувал край Сандански

След подаден сигнал за ловуващ незаконно мъж, служители на ТП ДГС Сандански организират проверка по Закона за лова в посочения в сигнала район - местността „Драголина“.  Лицето Николай К., придвижващо се с АТВ, е задържано да извършва незаконен лов. Мъжът е ловувал незаконно с бойна карабина, снабдена с оптични прибори за дневно и нощно..

публикувано на 30.09.24 в 10:38

Добивите на царевица и слънчоглед са спаднали с над 50%

Сушата в България е засегнала около 10 милиона декара и добивите на царевица и слънчоглед са спаднали с над  50% от нормалните за страната, съобщават за БНР от бранша. Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов е категоричен, че средствата, в размер на близо 11 милиона евро, с възможност за 200% национално..

публикувано на 30.09.24 в 10:24

МС решава за обезпечаване на съхранението на машините за гласуване

Очаква се кабинетът да приеме решение, с което да се обезпечи съхранението на машините за гласуване на предсрочния парламентарен вот на 27 октомври. Правителството: Не сме страна по договора за наем на помещение за съхранение на машините за гласуване Вчера от правителствената пресслужба информираха, че след допълнителни уточнения между..

публикувано на 30.09.24 в 09:47

115 години Народно читалище – Разлог

Концерт-спектакълът "Разходка из миналото“, посветен на 115 години от основаването на Народно читалище – Разлог „15 септември 1903-1909“ ще бъде представен на 30 септември от 18:00 часа на площада пред читалището. Концертът ще бъде с участието на самодейните колективи към читалището. Сценарият е на Велина Кулина, идеята за спектакъла е на..

публикувано на 30.09.24 в 09:29

Прогнозите за поскъпване на олиото няма да се оправдаят

Прогнозите за поскъпване на олиото, заради слабата реколта в страната през следващите месеци, няма да се оправдаят. Това съобщи за БНР председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов. Европейският пазар ще компенсира евентуален недостиг у нас и дори да има увеличение, няма да е с повече от 10%, посочиха експерти...

публикувано на 30.09.24 в 09:21

Подписан е договорът за ремонт на стадион “Бончук”

Кметът на Дупница Първан Дангов подписа с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова споразумение за финансиране ремонта на стадион "Бончук". Проектът, на стойност 2,4 милиона лева, беше одобрен в края на миналата година. Той надгражда вече одобрения проект за ремонт на чашката на съоръжението за 1,3 милиона, изготвен от..

публикувано на 30.09.24 в 09:18

Облачно време

Днес, 30 септември, в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до вечерта ще спират. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд на места в Югозападна България - до предимно слънчево време. Ще остане ветровито. Минималните температури ще са между 7° и 12°. Максималните температури ще са от 11-13° в..

публикувано на 30.09.24 в 06:56