Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мотокрос в Перник

Антонио Каероли (Италия) с КТМ - клас MXGP
Снимка: MXGP

За първи път от 25 години насам, Перник ще бъде домакин на състезание по мотокрос, съобщиха от пресцентъра на Община Перник.  Високи скорости, адреналин и най- добрите състезатели във всички класове, ще видят перничани в събота и неделя. Състезанието ще се проведе на новоизградения мотополигон по пътя за село Големо Бучино. За да могат перничани и гостите на града да достигнат по-лесно до него, по маршрута ще бъдат поставени указателни табели. Двигател на събитието е местният клуб по мотокрос, а Община Перник ще бъде съорганизатор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ЦИК показва бюлетината за вота, правят и демонстрация на машинното гласуване

От Централната избирателна комисия ще представят бюлетината, с която ще се гласува на извънредните парламентарни избори на 27 октомври. Ще бъде направена и демонстрация на машинното гласуване. Във вота за народни представители ще участват 28 партии и коалиции, като поредността им в бюлетината беше определена от Централната избирателна комисия с жребий..

публикувано на 01.10.24 в 09:28

Влизат в сила новите цени на природния газ

От днес влизат в сила новите цени на природния газ.  В ранния следобед Комисията за енергийно и водно регулиране ще определи окончателната цена. Очаква се тя да е с около 3 процента по-висока от сегашната.

публикувано на 01.10.24 в 08:15

До 21 градуса в първия октомврийски ден

Днес в по-голямата част от страната ще е слънчево. Само над североизточните райони на отделни места ще превали дъжд. Ще остане ветровито.  Максималните температури ще са между 16° и 21°.

публикувано на 01.10.24 в 07:03

ЮЗДП и фирми на среща по проблемите в сектора

Директорът на ЮЗДП инж. Валентин Чамбов проведе традиционната годишна среща с представители на дърводобивни и дървопреработвателни фирми, във връзка със старта на кампанията по продажба на дървесина на първа тръжна сесия за следващата година. На срещата присъстваха фирми от бранша, работещи на територията на ЮЗДП. Преди дни от едно от сдруженията..

публикувано на 30.09.24 в 15:29
Георги Василев- началник сектор

Денонощен контрол срещу пияни и дрогирани шофьори в Пернишко

Нито една от взетите 183 проби за алкохол на водачи на МПС през изминалата седмица в област Перник не е дала положителен резултат, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция” Георги Василев. Според полицейския шеф това се дължи на засиления контрол от страна на полицията. Отрицателни са били и 17-те проби за наркотици, има само един отказ за тестване..

публикувано на 30.09.24 в 13:40

Започна петото издание на конкурса „В страната на Справедливостта 2024 г.“

В Кюстендил беше дадено началото на петото издание на областния ученически конкурс „В страната на Справедливостта 2024 г.“. Тази година той е под мотото „Познавам и спазвам Закона!“. Окръжният съд, заедно с районните съдилища в Кюстендил и Дупница обявиха началото на конкурса, който е част от образователната програма „Съдебната власт – информиран..

публикувано на 30.09.24 в 13:32

Задържаха бракониер, ловувал край Сандански

След подаден сигнал за ловуващ незаконно мъж, служители на ТП ДГС Сандански организират проверка по Закона за лова в посочения в сигнала район - местността „Драголина“.  Лицето Николай К., придвижващо се с АТВ, е задържано да извършва незаконен лов. Мъжът е ловувал незаконно с бойна карабина, снабдена с оптични прибори за дневно и нощно..

публикувано на 30.09.24 в 10:38