Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учредяват фонд за лечение на името на Росен Коцаков

Заседанието на Общинския съвет в Разлог започва  в четвъртък, 30-и юни, в 14.00 часа. В дневния ред за включени за разглеждане 24 точки.

Един от акцентите е предложение за учредяване на фонд за лечение на жители на община Разлог на името на покойния началник на Охранителна полиция в РУ на МВР Разлог – Росен Коцаков, за когото жители от цялата община се обединиха в благотворителна кампания "Да бъдем чудото за Росен".

 Съветниците в Разлог трябва да се произнесат и по решение за отпускане на безлихвен заем на фирма "Благоустройство и Чистота " ЕООД, изработване на ПУП за жилищно строителство, продажба на общинско жилище и приемане на наредба за изменение на наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите на територията на община Разлог.  Общинските съветници предстои да разгледат и приемат и годишния финансов отчет на общинска фирма  "Бани и перални" ЕООД – Разлог. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Катастрофа близо до Рилския манастир

Временно е ограничено движението по път III-107 Рила – Рилски манастир в района на Пастра поради ПТП. Движението се осъществява по улиците на Пастра. Участъкът се регулира от екип на "Пътна полиция".

публикувано на 23.06.24 в 17:14

Нормално протича изборният ден в селата Брежани и Теплен

 В двете села се провеждат частични местни избори за кмет на кметство.Изборният ден в Брежани е започнал навреме и до момента протича спокойно, съобщават от ОИК – Симитли. Към 16:00 часа са гласували 298 от общо 630 избиратели или 47, 30%.В Теплен изборният ден също протича в спокойна обстановка, съобщават от ОИК – Хаджидимово. Към 16:00 часа са..

публикувано на 23.06.24 в 16:39

Ивет Горанова запали символично олимпийския огън в Благоевград

Златната медалистка от Летните олимпийски игри в Токио 2020 Ивет Горанова запали символично олимпийския огън в парк „Бачиново“ край Благоевград. Непосредствено след това с факелно бягане над 100 представители и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“, спортисти от спортни клубове и ученици отбелязаха Международния олимпийски ден. Проявата се организира от..

публикувано на 23.06.24 в 15:41

Йога на открито в Благоевград

Деца и възрастни приеха лятно предизвикателство – йога на открито в Благоевград. Заниманията се проведоха в тревните площи на парк „Бачиново“, където участниците се запознаха с различни видове йога, техниките за изпълнение и ползите от тях. Паралелните практики бяха презентирани от инструкторите Надежда Мишева, Деси и Рита.

публикувано на 23.06.24 в 15:38

Избират кмет на 4 села в област Перник

Жителите на четири села в област Перник гласуват днес за кмет на населеното място.  Частични избори се провеждат в пернишките села Люлин, Студена и Богданов дол и в радомирското Прибой. Изборният ден в региона започна нормално. Няма постъпили жалби или сигнали за нарушения. В община Перник най- активни са в Богданов дол, където до 10 часа са гласували..

публикувано на 23.06.24 в 11:57

Благотворително бягане в Кюстендил

Благотворително бягане със специално подбран маршрут по бреговете на реките Струма и Банщица край Кюстендил организира днес от 9 часа сдружението с доброволци "Чиста Струма" от София, като се очаква да се присъединят и местни екоактивисти, спортисти, граждани. Проявата се прави за втори път. Дистанциите са три - два, пет и 10 километра, като най-късата..

публикувано на 23.06.24 в 08:50

Избори в село Пороминово

Двама са кандидатите за кмет на кюстендилското сeло Пороминово на частичния вот, насрочен за днес.  Това са студентката от ЮЗУ "Неофит Рилски" Владислава Тущова, издигната от ИТН, и Кирил Калинков, номиниран от ГЕРБ. Избирателите по списък са около 430, казаха от ОИК-Кочериново. До частичните избори се стигна, след като се оказа, че изкаралият..

публикувано на 23.06.24 в 08:30