Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незаконна инсталация за въглища в Радомирско

Снимка: Радио ВИДИН

Спряна е незаконна инсталация за преработка на въглища в радомирското село Червена могила, съобщи Регионалната инспекция по околната среда и водите в София. 

Принудителната административна мярка е наложена, тъй като не е проведена процедура по преценяване на необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда.

Преработката на въглища представлява ,,инвестиционно предложение” по смисъла на Закона за опазване на околната среда и подлежи на такава процедура, уточняват от екоинспекцията. На дружеството, експлоатиращо инсталацията, е изпратена покана за съставяне на акт, а инсталацията е спряна до приключване на преценката за необходимостта от извършване на ОВОС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха официално Празника на черешата в Кюстендил

С официално откриване започна вторият ден на седемнайстото иаздание на Празника на черешата в Кюстендил. Най- голямата атракция днес в програмата на форума е традиционното изложение на череши, в което представители на различни организации и институции от града и производители от кюстендилско представят своите артистични черешови произведения...

публикувано на 29.06.24 в 12:41

Перничани ще посрещнат първия юлски изгрев с двудневен рок фест

Събитието вдъхновено от вечния хит на Uriah Heep - July Morning и тази година ще бъде на средновековната крепост на хълма „Кракра”.  Общо 14 рок групи сред които „Фактор”, „Екстаз” и „Тангра”ще свирят на крепостта. Ще има два концерта – на 29 и на 30 юни. Те ще започват в 18.00 часа. Перник е с традиции в рокендрола. Една от първите рок групи в страната..

публикувано на 29.06.24 в 12:18

Кметът Инж. Красимир Герчев поздрави всички учасници в "На армане с тъпане" и подари на всеки автентично разложко кръпче

Малко преди старта на фестивала за традиционни български хора, - "На Армане с тъпане" кметът - Инж. Красимир Герчев прие , приветства и поздрави учасващите танцови групи, състави и формации. Подари грамота на всеки състав, а за всеки участник имаше специално изработено автентично разложко кръпче. *По стари порядки, основното предназначение на кръпчето е..

публикувано на 29.06.24 в 11:14

Фестивал на късометражното кино в Перник

21-вото издание на международния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE /В Двореца/ще се проведе от 29 юни до 6 юли в град Перник. Селекцията на фестивала включва 165 филма от цял свят, които ще се борят за наградите в различни категории, определени от международно жури и публиката. Домакин на всички събития ще бъде Дворецът на културата в град..

публикувано на 29.06.24 в 10:22

Безплатни спортни занимания в община Благоевград

Община Благоевград и спортните клубове на територията на областния център организират безплатни занимания за учениците през лятната ваканция. Те стартират от 1 юли и ще продължат до края на месец август, като се провеждат по предварително изготвен и утвърден график.  В програмата са включени различни видове спорт, сред които лека атлетика, плуване,..

публикувано на 29.06.24 в 09:27

Петровден е !

Днес православната църква чества едновременно паметта на апостолите Петър и Павел, наречени първовърховни и вселенски учители. Те с усърдие разпространяват Христовото учение и претърпяват страдания, гонения и мъченическа смърт заради вярата. Оставят послания, в които се разясняват християнските ценности и правилата на църковния живот.

публикувано на 29.06.24 в 09:24

Слънчево време

На 29 юни времето ще бъде слънчево. В следобедните часове над източната половина от страната и планинските райони ще има купеста облачност, но ще остане почти без валежиДневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 30° и 35°

публикувано на 29.06.24 в 08:52