Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вандали унищожиха художественото осветление в квартал „Вароша“

Вандали посегнаха на художественото осветление, монтирано в тревните площи при основната алея на квартал „Вароша“ в Благоевград. Част от прожекторите са счупени, а това възпрепятства нормалното функциониране на инсталацията.

Съоръженията, излъчващи цветни светлини, бяха монтирани от Община Благоевград само преди два месеца, с цел превръщане на старинния квартал в предпочитано място за разходка и отдих.

До този момент служители на ОП „Благоевград строй ремонт“ неколкократно поправят повредени прожектори.

Ежедневно в Община Благоевград се регистрират сигнали за различни вандалски прояви. Често те са извършвани на детски площадки и в паркове както в Централна градска част, така и в кварталите в града.

Община Благоевград напомня, че общинската собственост се поддържа със средства от бюджета, за който принос имат съвестните данъкоплатци, а видеонаблюдението в града няма свойство да предотвратява вандалски прояви, то може да помогне само за установяване на извършители. В момента се набелязват и нови невралгични точки, на които е необходимо поставяне на камери.

Сигнали за забелязани нередности се приемат на денонощните дежурни телефонни линии към Община Благоевград 073/88 44 34 и 073/88 44 06.


По публикацията работи: Боряна Кърпачева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Националната служба за съвети в земеделието създава мобилни общински центрове за консултантски услуги

Днес в Благоевград, териториалният областен офис на Националната служба за съвети в земеделието представи възможностите за подпомагане на земеделските стопани. Събитието е част от националната информационна кампания за начините и обхвата за финансиране на земеделските стопани през тази година от Стратегическия план за развитие на земеделието и..

публикувано на 13.06.24 в 16:43

Проф. Галин Цоков: Има пропуски и нарушения в документацията в ЮЗУ

„Аз смятам, че тези нарушения не са свързани с някакви груби нарушения или неспазване на законодателството. Просто са пропуски в документацията“, коментира днес министърът на образованието проф. Галин Цоков, който е на посещение в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. Министърът присъства на тържествената церемония по присъждането на почетното звание..

публикувано на 13.06.24 в 16:14

Ремонтират улици и паркинги в Кюстендил

Община Кюстендил инвестира близо 4 милиона и половина лева за ремонти на пътната инфраструктура. Над два милиона и половина лева от осигурените средства са предвидени за основен ремонт на улици, подмяна на водопровод и цялостно асфалтиране, както и за нови тротоари, а 700 000 лв. са заложени за асфалтиране и изкърпване на пътни участъци. Кметът..

публикувано на 13.06.24 в 16:02

100 години от градежа на черквата „Възнесение Господне“ в с. Хърсово

Жители и гости на благоевградското село Горно Хърсово се събраха на храмовия празник на черквата „Възнесение Господне“, която днес навършва 100 години откакто е съградена с много доброволен труд и дарения от местните хора.   „През 2024 година завършва целия цикъл около построяването на черквата. На 12 октомври 1924 година официално е..

публикувано на 13.06.24 в 15:53

Протестиращи ще поискат оставката на министъра на околната среда и водите

Протест против изграждането на нови мини в Босилеградско, Република Сърбия, които ще застрашат сериозно природата и водите в област Кюстендил, организира сдружение "Балканка". "Протестът е под надслов: "Кажете сбогом на Драговищица и на Струма!", и ще се състои утре от 10:00 часа, пред сградата на МОСВ. От сдружение „Балканка” твърдят, че е налице..

публикувано на 13.06.24 в 15:40

Tворческа среща и признание за читалищните деятели на община Разлог

Днес, кметът на община Разлог Красимир Герчев покани на среща членове на Управителните съвети, читалищни секретари и библиотекари на читалищата, за да им благодари, че достойно отстояват своите мисии на културни организации в населените места. „Тази среща е повод да отчета огромната роля на разложките читалища в съхраняване на традициите и изграждането..

публикувано на 13.06.24 в 14:33

МОСВ даде зелена светлина за изграждането на едното платно на АМ "Струма" извън Кресненското дефиле

Министерството на околната среда и водите даде зелена светлина за изграждането на едното платно на АМ "Струма" извън Кресненското дефиле. Това ще даде възможност да започне работата по последния участък на аутобана между Крупник и Кресна. Екоминистерството е преценило, че не е необходима нова оценка за въздействието върху околната среда. Така..

публикувано на 13.06.24 в 14:11