Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно с превалявания

Снимка: БГНЕС

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. По-значителна ще е облачността над югозападните и крайните югоизточни райони. На места там ще превали. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Западна и Централна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще е слаб със северна компонента. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в низините на Източна България до 34°, в София - около 25°.

Над планините облачността ще е по-често значителна, с повече слънце до обяд. Главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще са временно интензивни, в отделни райони значителни по количество. Ще духа слаб вятър, предимно от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 15°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по южното крайбрежие - по-често - значителна. Там ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен, предимно североизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 51 мин. и залязва в 20 ч. и 2 мин Продължителността на деня е 13 ч. и 10 мин. Луната в София изгрява в 10 ч. и 54 мин. и залязва в 22 ч. и 04 мин. Фаза на луната: три дни преди първа четвърт.

По публикацията работи: Екатерина Николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

115 години Народно читалище – Разлог

Концерт-спектакълът "Разходка из миналото“, посветен на 115 години от основаването на Народно читалище – Разлог „15 септември 1903-1909“ ще бъде представен на 30 септември от 18:00 часа на площада пред читалището. Концертът ще бъде с участието на самодейните колективи към читалището. Сценарият е на Велина Кулина, идеята за спектакъла е на..

публикувано на 30.09.24 в 09:29

Прогнозите за поскъпване на олиото няма да се оправдаят

Прогнозите за поскъпване на олиото, заради слабата реколта в страната през следващите месеци, няма да се оправдаят. Това съобщи за БНР председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов. Европейският пазар ще компенсира евентуален недостиг у нас и дори да има увеличение, няма да е с повече от 10%, посочиха експерти...

публикувано на 30.09.24 в 09:21

Подписан е договорът за ремонт на стадион “Бончук”

Кметът на Дупница Първан Дангов подписа с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова споразумение за финансиране ремонта на стадион "Бончук". Проектът, на стойност 2,4 милиона лева, беше одобрен в края на миналата година. Той надгражда вече одобрения проект за ремонт на чашката на съоръжението за 1,3 милиона, изготвен от..

публикувано на 30.09.24 в 09:18

Облачно време

Днес, 30 септември, в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до вечерта ще спират. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд на места в Югозападна България - до предимно слънчево време. Ще остане ветровито. Минималните температури ще са между 7° и 12°. Максималните температури ще са от 11-13° в..

публикувано на 30.09.24 в 06:56

Правителството ще евакуира поетапно българите от Ливан

Започва подготовката за поетапна евакуация по въздух на българските граждани, заявили желание да напуснат Ливан. Паралелно се разглеждат възможностите и за други варианти за евакуация. Към момента са идентифицирани всички наши сънародници, желаещи да бъдат изведени от Ливан.  Това беше решено на свиканата от премиера Димитър Главчев среща в..

публикувано на 29.09.24 в 15:09

МВнР: Пътуванията до Държавата Израел и пребиваването там - единствено при неотложност

Пътуванията до Държавата Израел и пребиваването в страната следва да бъдат предприемани единствено при случаи на неотложност. Това съветва Министерството на външните работи (МВнР) на своята интернет страница. Всички граждани, пристигащи и напускащи Държавата Израел чрез летище "Бен Гурион", следва да се информират предварително чрез своята авиокомпания..

публикувано на 29.09.24 в 13:15

Премиерът свиква среща за извеждането на българите от Ливан

Служебният премиер Димитър Главчев свиква днес среща в Министерския съвет с участието на представители на министерството на външните работи, министерството на транспорта и съобщенията, на секретариата на Съвета по сигурността и службите. Тема на срещата са мерките на българската държава за безопасното извеждане на сънародниците ни от Ливан...

публикувано на 29.09.24 в 11:34