Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11.11.2022 г., 07:00 – 11:00 ч., „Събития и личности“ с Давид Калпачки

Ще дадат ли резултат преговорите между политическите партии, които се водят в парламента? Възможно ли е „червени линии“ да бъдат изтрити в името на евентуално мнозинство? Ще имаме ли нов бюджет или действието на тазгодишния ще бъде удължено? Какво да очакваме от второто четене на промените в ИК? Тези и други актуални политически въпроси ще коментираме с Владимир Табутов от ПП, Йордан Иванов от ДБ, Цончо Ганев от Възраждане.

Актуалните вътрешнополитически теми на седмицата ще коментира социологът Мира Радева.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу издаде заповед за извеждане на руските войски от Херсон. Как да разчитаме това действие на Руската федерация? – коментар на международния анализатор Илия Лазаров.

Резултатите от изборите в САЩ – Петър Кичашки от Института за модерна политика.

След посещението на външния министър на РСМ у нас – коментар на Петър Колев, председател на партия на Граждански демократичен съюз в РСМ.

На дневен ред: В Благоевград обсъдиха възможностите за бизнес с индийски компании – обзор на Бойка Браткова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ Кой поема разходите, ако електронният търговец ни изпрати различна от поръчаната от нас стока? Това е един от често задаваните въпроси от потребителите, отговорът ще потърсим от Габриела Руменова, експерт в сферата на потребителската защита. Българската хранителна банка е спасила над 169 хиляди килограма храна..

публикувано на 29.05.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

МОН предвижда прилагането на единен инструмент за проследяване на постиженията на децата при първото им постъпване в детската градина и преди постъпването в първи клас. „От 2016 година във всяка възрастова група под формата на игра се проследяват постиженията на децата в началото и края на учебната година“. Разговор с Екатерина Янчева, директор на..

публикувано на 29.05.24 в 08:25

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Парламентарната асамблея на НАТО в София - решения, декларации, послания и отзвук. По темата ще разговаряме с: Иван Анчев, съпредседател на Атлантическия съвет; Петър Кичашки, директор на Института за модерна политика. ЕВРАНЕТ ПЛЮС: Геостратегическите измерения в предстоящите европейски избори. 50% от включилите се в кампанията..

публикувано на 29.05.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Знеполският екископ Арсений бе избран от Светия Синод за Сливенски митрополит. Продължава процедурата за избор на нов български патриарх. Разговор с доц. д-р Костадин Нушев – преподавател в Богословския факултет на Софийския университет „Св.Климент Охридски“. Пролетната асамблея на НАТО в София и важните решения за развитието на..

публикувано на 28.05.24 в 08:30

"Събуди деня" с Агнес Манова

Кампания за спасяване от разруха на читалище „Отец Паисий-1927” в радомирското село Извор. Колко средства са необходими за възстановяването на сградата ще научим от Димитрина Мирчева, секретар. Как „дигиталната раница"  помага на учениците по-добре да възприемат учебния материал? За полезността на безплатната интерактивна образователна..

публикувано на 28.05.24 в 04:00

"По първи петли“ с Бойка Браткова

За работата си в Центъра за специална образователна подкрепа „Св. Паисий Хилендарски“ в Благоевград, ще ни разкаже Петър Астинов – носител на наградата на СБУ  „Учител на годината“. С благоевградския професор Кирил Костов пък ще отидем на „Романтика в Пордим“. В качеството си на председател на конкурсното жури ще ни разкаже за провелия се..

публикувано на 28.05.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Ирина Вагалинска представя в Благоевград романа „Мистерии в Хераклея Синтика“. Разговор с автора. Обсъждаме два нови проекта на общински наредби в Благоевград: С общинския съветник Димитър Урдев коментираме проекта на Наредба за условия и реда за предоставяне и поддържане на прилежащи площи към сгради в режим на етажна собственост..

публикувано на 27.05.24 в 08:20