Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По нов път към емблематичното село Влахи

Снимка: архив

Близо 8 млн. лв. ще бъдат инвестирани в цялостната реконструкция на пътя Кресна – село Влахи. Около 9 км. е дължината на участъка, по-голямата част от който е високопланински.

Днес бе дадено началото на строителните дейности, които трябва да приключат в средата на следващата година, съобщи за Радио Благоевград заместник-кметът на общината, Валентин Стоичков.

Подобни мащабни строителни дейности се правят за първи път в този район. Модернизирането на общинския пътен участък има както социално, така и икономическо значение за местната общност, подчерта заместник-кметът на Кресна.

Изграждането на новия път ще премине на два етапа. Това се налага и заради високопланинския терен, през който трябва да се осъществят дейностите, уточни Стоичков.

Предвидените за реализация над 7,5 млн.лв. са спечелени чрез проект. И въпреки инфлационните процеси, на които сме подвалстно в момента, фирмата – изпълнител се надява финансирането да бъде достататъчно за завършването на строителните дейности.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фестивалът "Слънце иде" започва в село Дрен

Националният детски фолклорен фестивал "Слънце иде" започва  днес / 28 юни/  в радомирското село Дрен.  Организатори са Министерството на културата, община Радомир, кметството и читалище „Благой Попов” в село Дрен. Тазгодишното издание е 23-то поред. Фестивалът има конкурсен характер. В продължение на два дни близо 900 деца от различни краища на..

публикувано на 28.06.24 в 07:29

В Бусинци започва фестивалът на сръчните ръце

С прожекция на филма „Грънци”  на Николай Волев в трънското село Бусинци започва фестивалът на сръчните ръце.  Филмът разказва за един от най- именитите майстори на Бусинци Петър Гигов и за последния грънчар от старата школа майстор Богдан.  Фестивалът ще бъде открит тази вечер и ще продължи до 30 юни. За втора поредна година майстори ще демонстрират..

публикувано на 28.06.24 в 07:03

В Брезник празнуват Видовден

В Брезник празнуват Видовден. Проявите започват тази вечер с концерт на ансамбъл "Гоце Делчев". Съборът е запазена марка на община Брезник и всяка година се провежда в последните петък, събота и неделя на месец юни.  В миналото съборът е бил най-големият в Граово и се е провеждал в местността "Кална бара" в землището на село Бабица.  Жените и..

публикувано на 28.06.24 в 05:49

Дъжд и грамотевици в петък

Днес над западната половина от страната въздушната маса ще е неустойчива и отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.  На места главно в югозападната част от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Остават условията за градушки.  Ще има локални интензивни явления. Над източната половина от страната ще бъде предимно..

публикувано на 28.06.24 в 05:47

Без вода утре в община Струмяни

На 28.06.2024 г. (петък) от 08.30 часа до 17.00 часа, ще бъде нарушено водоподаването към селата Струмяни, Микрево и Драката, съобщиха от ВиК Благоевград. Причина за това е ремонт на резервоар. От водното дружество съветват потребителите, които ще бъдат засегнати от нарушеното водоподаване, да се запасят с необходимото им количество вода за..

публикувано на 27.06.24 в 16:09

Без такси за търговците на главната улица на Банско заради ремонт

С пълно единодушие беше прието предложението на кмета на общината Стойчо Баненски за освобождаване от такси на наетите терени общинска собственост за извършване на търговска дейност на открито за периода, през който продължава ремонтът на ул. „Пирин“. Това стана на заседанието на Общински съвет – Банско. Съветниците приеха изменения и..

публикувано на 27.06.24 в 16:01

Празник на черешата отбелязват в Кюстендил

В три последователни дни – от 28 до 30 юни Кюстендил ще отбележи традиционния за града Празник на черешата. Организатори са общината и Институтът по земеделие в града. Над 150 търговци от цялата страна вече са подали заявление за участие в проявата. Участие ще вземат и над 50 производители на череши. Официалното откриване е в петък от 19:00 ч. Една..

публикувано на 27.06.24 в 15:05