Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатна храна срещу усмивка за възрастни хора в Благоевград

Благотворителна акция „Безплатна храна срещу усмивка“ ще се проведе в неделя, 18 декември, в Благоевград.

 В рамките ѝ ще бъдат раздавани хранителни продукти и напитки на възрастни хора, жители и гости на града. 

Тя стартира в 12.00 часа в заведение, намиращо се на алеята за парк „Бачиново“,  и ще продължи до изчерпване на предвидените количества.

Във връзка с Коледните пости, храните, които са подготвени, не съдържат месо и млечни продукти. 

Акцията се провежда за втора поредна година.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нов заместник областен управител на Благоевград

Днес в сградата на Областна администрация Благоевград се състоя официалната церемония по встъпване в длъжност на Елхан Кълков, който бе представен на служителите в администрацията. Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев от 26.06.2024 г. на длъжността заместник областен управител на област Благоевград е назначен Елхан Кълков. Роден в с...

публикувано на 01.07.24 в 16:17

МОН публикува резултатите от външното оценяване след 7. клас

Министерството на образованието и науката (МОН) публикува резултатите от националното външно оценяване в края на 7. клас. Проверката става в системата на МОН  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. Над 59 000 седмокласници на НВО по български език и литература На национално външно оценяване по български език и литература..

публикувано на 01.07.24 в 16:00

Нов младши съдия встъпи в длъжност в Окръжен съд Благоевград

В Окръжен съд Благоевград се състоя официална церемония по полагане на клетва и встъпване в длъжност на младши съдия Вили Дацов, който е назначен с решение на СК на ВСС  и след успешно завършено оучение в НИП. Съдия Татяна Андонова - зам.-председател на Окръжен съд – Благоевград, от свое име, и от името на всички съдии и съдебни служители,..

публикувано на 01.07.24 в 14:37

Ремонт на 70-годишен резервоар решава проблема с водата на три села

Частично бедствено положение обявиха в общините Рила, Кочериново и Бобошево от днес със заповед на областния управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски. Това се налага поради сериозните проблеми с водоснабдяването. Най-засегнати са трите села -  Мурсалево, община Кочериново, Слатино, община Бобошево и Смочево, община Рила.  "Проблемът е..

публикувано на 01.07.24 в 14:12

Задържаха водач на лек автомобил заради хулиганство в Перник

21-годишен водач на лек автомобил е задържан в Перник заради хулиганство на пътя. Инцидентът е станал на кръстовището за кв. „Тева” в късния следобед на 28 юни. След спор заради засичане младежът нанесъл удари с тръба на друг шофьор и на управлявания от него автомобил и напуснал местопроизшествието. Потърпевшият подал сигнал в полицията и..

публикувано на 01.07.24 в 12:25

Влекач с ремарке откраднаха в Перник

Влекач с ремарке е откраднат в Перник, съобщиха от полицията. Сигналът е подаден на тел. 112 на 29 юни. По данни на 58-годишния водач, автомобилът бил паркиран в квартал. „В. Левски“ и е бил натоварен със заготовки.  Обявен е за издирване и са предприети действия за установяването му. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 01.07.24 в 12:22

Електрохолд препоръчва електроуредите в дома и офиса да се изключват при дълго отсъствие

Електрохолд препоръчва на клиентите си при по-дълго отсъствие по време на летните отпуски да изключват уредите от електрическите контакти в дома и офиса. Уредите, включени в мрежата, консумират електроенергия и когато са в режим на готовност, без да се ползват реално. Изключването им може да намали потреблението и месечната сметка и същевременно да..

публикувано на 01.07.24 в 12:18