Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка жп катастрофа с много загинали в Гърция

Автор:

26 са по последни данни жертвите на катастрофата, а най-малко 85 са ранените. 25 от тях са в тежко състояние, предаде гръцката обществена телевизия ЕРТ. Пътнически и товарен влак са се сблъскали челно близо до град Лариса, в района на дефилето Темби, малко преди полунощ. Катастрофата е довела до пожар, който вече е потушен, съобщават гръцките медии. Проверките на пожарната във всички вагони не са приключили. Изразяват се опасения за още жертви, отбелязва изданието „Катимерини“. Според съобщение на гръцките железници, цитирано от Гръцката телеграфна агенция, пътническият влак се е движил по маршрута Атина-Солун и е потеглил от гръцката столица в 19:22 часа. Три от вагоните му са дерайлирали. На мястото на инцидента са представители на полицията, пожарната и много линейки. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Изборът „две в едно“ може да създаде проблеми

Смяната на членове на секционни избирателни комисии и изборът „две в едно“ може да създаде проблеми на предстоящите избори според председателя на Районната избирателна комисия в Кюстендил, Венцеслав Механджийски. Според Механджийски това, че предстоящите на 9 юни избори ще бъдат „две в едно“ може да създаде проблеми в секционните комисии. „Най-много..

публикувано на 10.05.24 в 10:58

Национални филологически четения в ЮЗУ

Национални филологически четения за студенти и докторанти се проведоха в Югозападния университет „Неофит Рилски“, организирани от Филологическия факултет. Форумът, който е в чест на светите братя Кирил и Методий, привлече студенти от утвърдени български университети. Научният форум бе открит от декана на Филологическия факултет доц. д-р..

публикувано на 10.05.24 в 10:57

Празник на талантите в Кюстендил

Детският празник на талантите "Да докоснеш дъгата“ ще се проведе днес в Кюстендил. Празникът е традиционен и е организиран от Обединения детски комплекс в града и общината. Празникът е посветен на талантливите деца, които ще получат сцена за изява, за да покажат това, което ги отличава от връстниците им. Децата ще имат възможност да представят..

публикувано на 10.05.24 в 10:42

Разляха живак по улица в Перник

Живак е бил разлят снощи на улица в пернишкия квартал „Тева”. Сигналът е подаден малко преди 19.30 часа, съобщиха от полицията. Пристигналите на място полицаи са намерили раница на земята, в която е имало две пластмасови бутилки от по 1.5 литра, пълни с живак. Едната от тях била спукана, а топчетата живак – разлети на земята.  Служители на "ПБЗН" са..

публикувано на 10.05.24 в 10:07

27-мо издание на "Учител на годината"

За 27-ма поредна година Синдикатът на българските учители провежда Националния конкурс "Учител на годината". В заключителния етап на тазгодишното издание на конкурса са номинирани 70 учители и директори. От тях ще бъдат излъчени победителите в 10 направления - предучилищно възпитание и подготовка, начално, хуманитарно, природо-математическо..

публикувано на 10.05.24 в 09:07

Официален старт на предизборната кампания за вота 2 в 1

Официално в полунощ започна предизборната кампания за насрочените на 9 юни избори за народни представители в следващия парламент, и за български евродепутати. Тя ще продължи до полунощ на 7 юни. Кампанията стартира 30 дни преди изборният ден, и се води на български език. Гражданите, партиите, коалициите, инициативните комитети, кандидатите и..

публикувано на 10.05.24 в 08:58

Благоевград ще бъде домакин на „Занаят фест“

На 10, 11 и 12 май Благоевград ще бъде домакин на „Занаят фест“. Майстори от цялата страна ще възродят българските традиции и фолклор и ще превърнат площад „Македония“ в своеобразна работилница. Очакват се демонстрации на различни занаяти, в това число: пчеларство, везбарство, тъкачество, грънчарство, дърворезба, ножарство и т.н. Най-малките..

обновено на 10.05.24 в 07:19