Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветниците в Дупница приемат финансовия разчет за годината

Снимка: Община Дупница

Общинският съвет в Дупница заседава днес. В дневния ред са включени 17 точки. Една от тях е приемане на финансов разчет за настоящата година. По него ще се работи до приемането на държавен и общински бюджет. Ще се гласува позицията на кмета за предстоящото заседание на Областната водна асоциация. 

Предстои приемане на План за социалните услуги в общината и на Програма за закрила на детето. 

Останалите докладни записки касаят сделки с общински имоти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Изложба с творби от Международния пленер по живопис „Арт студио 2024” бе открита в Перник

Проявата предшества празникът на града, който се чества на 19 октомври.  Десет художници от България, Сърбия и Турция участваха в тазгодишното 27-мо поред издание на пленера. В продължение на една седмица те рисуваха край бреговете на язовир „Слаковци”. Създадените от тях творби са подредени в галерия „При кмета”. „Този пленер започна с една далечна..

публикувано на 08.10.24 в 19:50

Разследват кражба в село Кулата

Под ръководството на Районната прокуратура – Благоевград, Териториалното отделение – Петрич, се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършена кражба. Установено е, че на 04.10.2024 г. от къща в с. Кулата, община Петрич, били отнети парична сума в размер на 3000 лева, различни по вид накити от бял и жълт метал, както..

публикувано на 08.10.24 в 16:20

Гласуването зад граница: 719 избирателни секции в 57 държави

За предсрочните избори ще бъдат открити 719 секции зад граница в 57 държави. Днес изтича срокът за тяхното образуване от ръководителите на дипломатическите и консулските ни служби. Секции за гласуване извън дипломатическите представителства в Алжир, Австрия, Норвегия и Швейцария Цветозар Томов, заместник- председател на Централната избирателна..

публикувано на 08.10.24 в 15:32

Зърнопроизводителите искат спешна среща с финансовия министър

Зърнопроизводителите настояват до два дни служебният министър на финансите Людмила Петкова да се срещне с тях заради изплащането на т.нар. украинска помощ. Управителният съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите е провел събрание, на което регионалните структури са взели единодушно решение да настояват за такава незабавна среща. Асоциацията..

публикувано на 08.10.24 в 14:23
Мирослав Стоицев

Заместник-кметът на Перник Мирослав Стоицев ще бъде освободен от поста

Зам.-кметът на Перник по строителство Мирослав Стоицев ще бъде освободен от поста си. Това е първата по-сериозна кадрова промяна в екипа на Станислав Владимиров, част от който при спечелването на първия мандат бе и Мирослав Стоицев.  Тежкият ресор и натрупаното напрежение покрай извършваните ремонтни дейности в града са в основата на взетото решение,..

публикувано на 08.10.24 в 14:15

Електромобилисти и ентусиасти се събраха в Банско

Банско беше домакин на мащабното събитие, събиращо собственици на електрически превозни средства от цялата страна. Електромобилисти и ентусиасти се събраха, за да обменят опит и идеи за използването и популяризирането на електрическите автомобили. Събитието се проведе на 5-ти октомври на улица ,,Охрид“ и събра над 100 участници, от които..

публикувано на 08.10.24 в 11:50

Нощ на прилепите в Благоевград

 За девета поредна година Регионалният исторически музей - Благоевград е част от инициативата „Международна нощ на прилепите“. "Мисията ни е да покажем, колко важни са прилепите и защо трябва да ги пазим.  Заедно с нашите приятели от сдружение „Зелени Балкани“ ще разкрием интересни факти за прилепите", обясниха от културния институт.  На 10 октомври..

публикувано на 08.10.24 в 11:18