Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца от Пернишко с визия за красотата на българската гора

Областният управител на Перник Людмил Веселинов и зам.-директорът на Регионална дирекция по горите - Кюстендил Димитър Здравков наградиха участниците в конкурса за детска рисунка, посветен на Седмицата на гората.Тази година, темата на конкурса бе  “Обичам гората и нейните обитатели”.

В 140 рисунки, децата от област Перник представиха своята визия за красотата на българската гора и нейните обитатели. 

„Тези рисунки трябва да бъдат виждани, защото те зареждат. И всяко дете е прокарало своята идея за опазване на природата, за защита на природата, за зелена енергия, за икономиката, която трябва да бъде вече в друга посока, в зелената посока”, заяви областният управител Людмил Веселинов.

С рисунките на децата е подредена изложба в сградата на Минната дирекция в Перник, където се състоя и награждаването.

„Тази година имаше доста добри творби и затова ни беше много трудно да отличим най-добрите. Поради тази причина решихме да определим по няколко първи, втори и трети места и също така и по няколко поощрителни награди”, каза зам.-директорът на Регионална дирекция по горите - Кюстендил Димитър Здравков. 

Специалната награда на областния управител на Перник отиде при Петър Игнатов от Трън.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С научен форум ще бъде отбелязан Световният ден на философията в ЮЗУ

По повод Световния ден на философията Философският факултет на Югозападния университет и Регионалното управление на образованието в Благоевград организират научен форум. Той ще се проведе на 21 ноември 2024 година от 10 часа в зала 1207, Учебен корпус № 1 на Югозападния университет. С доклади и изследователски резултати ще участват преподаватели и..

публикувано на 28.10.24 в 12:34

Кандидат от ГЕРБ-СДС е рекордьор по преференции в област Перник

Христина Георгиева от ГЕРБ - СДС отново е рекордьор по преференции в област Перник, а опитът на местните структури на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" да пренаредят листата и така да отнемат шанса на Бойко Рашков за парламента за малко не се увенча с успех. С 2452 преференции Христина Георгиева от ГЕРБ- СДС е сигурен депутат, заедно с..

публикувано на 28.10.24 в 10:46

ГЕРБ-СДС с убедителна победа на изборите в Перник

ГЕРБ-СДС е с нова убедителна победа в Перник на проведените предсрочни парламентарни избори. Второто място, както и на предходните избори е за „Възраждане”, а „ПП- ДБ” остават трети. Това сочат окончателните данни от гласуването вчера. 39.26 % е резултатът на победителите от ГЕРБ- СДС на проведените вчера предсрочни парламентарни избори в Перник. За..

публикувано на 28.10.24 в 10:39
Делян Пеевски

Партията на Делян Пеевски втора политическа сила в област Благоевград

По-висока избирателна активност от предишните предсрочни парламентарни избори отбеляза област Благоевград. До урните вчера са отишли малко над 40 на сто от имащите право на глас.  Най-много от тях са подкрепили ГЕРБ - СДС -  30%.   Второто място е за ДПС - Ново начало с около 21 на сто. Трети, с голяма разлика от първия и втория в областта са..

публикувано на 28.10.24 в 10:18

Ансамбъл „Пирин“ отбеляза 70 години от основаването си

С впечатляващ концерт-спектакъл световноизвестният Ансамбъл „Пирин“ отбеляза 70 години от основаването си. В препълнена зала 1 на НДК творците от емблемата на Пирински край за пореден път разкриха красотата на българския фолклор с умело съчетание на музика и танц. Над 3000 души успяха да се докоснат до българските традиции, родна идентичност и..

публикувано на 28.10.24 в 10:13

В Благоевград: Всеки втори протокол - с грешка

Над 50% са сгрешените протоколи в област Благоевград. На финалната права е предаването на изборните книжа в Благоевградска област. Последни в зала „22 септември“ предават материалите общините Симитли и Гърмен. Председателят на РИК Мартин Бусаров  обобщи предаването на протоколите като спокойно, без напрежение и при много добра..

публикувано на 28.10.24 в 09:11

Коалиция ГЕРБ – СДС печели изборите в Кюстендилска област

Районната избирателна комисия в Кюстендил публикува резултати при 100% обработени протоколи от изборите за Народно събрание на 27 октомври. Резултатите показват следното разпределение на гласовете: Първа политическа сила в областта е коалиция ГЕРБ – СДС с 33,04“% или 12 905 гласа.  Втори са „Възраждане“ с 14,68% или 5 734 гласа.  ДПС „Ново начало“ са..

публикувано на 28.10.24 в 08:02