Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Писателката Кирилка Димитрова представя два нови романа

| обновено на 18.05.23 в 19:15

В Централната читалищна библиотека "Борислав Владиков" в Благоевград, Кирилка Димитрова представи новите си романи "Жажда" и "Белите Лястовици".

Кирилка Димитрова е акушерка по образование, дълги години е работила в родопските села, в здравната служба на Брежани, в акушеро-гинекологичните отделения на болниците в София и Сандански.

Израснала в бедно семейство в село край Дунав, тя от малка мечтае за добро образование и професионално развитие. Свири на различни инструменти, като талантът си е наследила от прочутия в Северна България музикант дядо Геро. Успоредно с професионалното си развитие работи и на обществения фронт – съдейства за образованието и доброто развитие на ромските жени и деца. Тя е автор на романите "Орисия" и "Незнайни пътеки".


По публикацията работи: Зоя Караджова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ивет Горанова ще запали олимпийския огън в Благоевград

С факелно бягане ще бъде отбелязан Международният олимпийски ден в Благоевград. Инициативата ще се проведе на 23 юни от 10.30 часа около езерото в парк „Бачиново“. Очаква се в нея да се включат над 100 участници - студенти от Югозападен университет ,,Неофит Рилски”, спортисти от спортните клубове, възпитаници на различни школи и ученици от..

публикувано на 18.06.24 в 12:32

Автобус се запали в Кресна, няма пострадали хора

На 17.06.2024 г. около 15:14 часа е получен сигнал за пожар в автобус в гр. Кресна. Погасен от екип на РСПБЗН-Сандански. При пожара са засегнати компресор, климатик и задна броня на автобуса. Няма пострадали пътници. Вероятна причина: неизправност в компресора за климатика на автобуса -съобщиха от ОДМВР-Благоевград.

публикувано на 18.06.24 в 12:14

Нарушаване на водоподаването в село Изгрев

Във връзка с присъединяването на жилищна сграда към водопроводната мрежа, ще бъде нарушено водоподаването по улиците "Мир" и "Братя Гошеви“ в село Изгрев.  Вода в селото няма да има утре, 19.06. от 08:00 часа до 17:00 часа. От ВиК Благоевград препоръчват на всички живущи в района да се запасят с необходимото им количество вода за питейно-битови..

публикувано на 18.06.24 в 10:33

Нова цена на водата в община Дупница

Новата цена на водата в община Дупница от 3,71 лв. за куб. метър влиза в сила от 1 юли, съобщи управителят на “Кюстендилска вода” Марио Нешев.  В момента се извършват проверки и отчети на водомерите. От кюстендилското дружество предупреждават абонатите, които не са посетени от инкасатор, да се свържат с тях за отчет. Целта е да се избегнат грешки при..

публикувано на 18.06.24 в 09:52

Рязък скок в производството на имитиращи млечни продукти у нас

Рязък скок в производството на имитиращи млечни продукти  у нас – отчитат данните, които Министерството на земеделието публикува в последното си информационно табло за "Мляко и млечни продукти". От информационното табло на агроведомството става ясно, че за първите 4 месеца на тази година са произведени 4365 тона млечни продукти с растителни масла, а..

публикувано на 18.06.24 в 09:24

Спад в безработицата през май...

Спад в безработицата с 0,24 процента през май, спрямо април отчита Агенцията по заетостта. Равнището достига 5,4 на сто във възрастовата група 16 – 64 години.  С регистрация в бюрата по труда са били малко над 154 000 души - с  6700 по-малко спрямо предходния месец.  Новорегистрираните са 18 300, а започналите работа - с 1000 по малко.  С 4000 се..

публикувано на 18.06.24 в 09:20

Забраняват движението на джипове и АТВ-та до Седемте рилски езера

Представители на няколко институции и служби се събират на среща в Общината в Сапарева баня, за да координират контрола по забраната за движение на джипове и АТВ-та по единствения път към Седемте рилски  езера, каза за БНР кметът на курортния град Калин Гелев.  Ще участват от Регионалната дирекция по горите, Областната дирекция на полицията, ДАИ,..

публикувано на 18.06.24 в 09:18