Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Имотът в Ресилово, където почина Ангел Христов, е на офшорка

Ангел Христов
Снимка: БГНЕС

Имотът в Ресилово, където в петък вечерта почина Ангел Христов, единият от така наречените братя Галеви, е на офшорна фирма и Галеви плащали по 300 лева наем. Изграден е върху близо 10 декара. От общината в Сапарева баня казаха за БНР, че ползвателите не дължат за имота никакви суми за данъци и такси. 

На името на Пламен Галев и Ангел Христов в Ресилово не се води нищо. И това стана ясно от решението на Окръжния съд в Кюстендил по делото за конфискуване на имуществото на братя Галеви, което продължи 8 години. Според това решение в полза на държавата бяха отнети имоти и пари в размер на 2 474 582 лв. 

След като братя Галеви бяха обявени за международно издирване в имота продължила да живее съпругата на Ангел Христов - Радмила. Тя притежава и ръководи клуб по художествена гимнастика към дупнишко училище. 

Вчера вътрешният министър Иван Демерджиев каза, че Радмила Христова е разпитвана, но давала противоречива информация по случая. 

Ангел Христов е починал от инфаркт, това беше обявено след направената аутопсия на трупа в столична клиника вчера. От наетата траурна агенция в Дупница казаха за БНР тази сутрин, че тялото още не е освободено и няма насрочена втора дата за погребението на Христов. Опелото и погребението трябваше да станат в неделя, но заради образуваните две досъдебни производства то беше спряно. Гробът обаче е изкопан. В Дупница се коментира, че това станало през нощта, на прожектори.

 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Чистят река Драговищица от битови отпадъци

Почистване от битови отпадъци на река Драговищица в участъка от село Драговищица, срещу течението до стената на едноименния мини ВЕЦ, в близост до митническия пункт "Олтоманци" организира Сдружение "Балканка". Акцията ще се проведе на 18 май в 20 километров участък. Инициативата цели и да заостри вниманието върху няколко основни проблема - незаконния..

публикувано на 15.05.24 в 13:23

Работници без трудов договор установиха инспектори от Кюстендил

Констатираните нарушения през миналата година от Дирекция "Инспекция по труда" в Кюстендил са общо 4 225. От тях 2 296  засягат здравословните и безопасни условия на труд, а 1 913 са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. През 2023 година от дирекцията са извършили 1 166 проверки в 840 предприятия с общо 14 654 работници и..

публикувано на 15.05.24 в 13:13

Монтират водомери във вилни сгради в местността Бодрост

"Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Благоевград ще осигури екипи на дружеството на 22.05.2024 г. (сряда) в района на курортната местност Бодрост. Целта е монтаж на водомери и присъединяване на вилни сгради към водопроводната мрежа. От ВиК Благоевград напомнят на всички собственици на сгради в м. Бодрост да се уверят, че имат открити партиди..

публикувано на 15.05.24 в 13:06

Туристи ще изкачват връх Било

Туристи ще изкачват първенеца на Краище връх Било. Преходът е традиционен, но за първи път се провежда през пролетта, съобщиха организаторите от Трънското туристическо дружество. Върхът е разположен на границата със Сърбия в планината Кървави камик. От него се вижда голяма част от сръбското Краище и най-високите върхове там - Църноок, Бесна кобила и..

публикувано на 15.05.24 в 12:55

С 3,5% нараства средната работна заплата

През първото тримесечие на тази година средната работна заплата за страната достига 2198 лева, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ). Тя нараства с 3,5% в сравнение с края на миналата година и с малко под 17%  на годишна база.  В столицата средната заплата надхвърля 3000 лева. Икономическите дейности с най-високи средни заплати за..

публикувано на 15.05.24 в 12:31

Полицията в Перник с мерки за абитуриентските балове

Полицията в Перник предприе мерки за осигуряване на обществения ред и безопасността на движението по пътищата по време на предстоящите абитуриентски балове и празничните прояви, свързани с отбелязването на 24 май в областта. Мерките са координирани с Регионалното управление на образованието, с ръководствата на училищата, общините и охранителните фирми,..

публикувано на 15.05.24 в 12:23

Кмет на село е застрашен от отстраняване от длъжност

Кметът на дупнишкото село Бистрица Христо Христов е застрашен от отстраняване от длъжност заради търговска дейност. Сигнал до Общинската избирателна комисия е подаден от Милен Попов. В него се посочва, че Христов е вписан в Търговския регистър като едноличен търговец. 6 месеца след встъпването му в длъжност, той не е предприел никакви действия за..

публикувано на 15.05.24 в 10:59