Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пръскат срещу бълхи и кърлежи в Банско

Снимка: архив

Общинските власти в Банско организират обработка срещу бълхи и кърлежи на обществени терени – детски и спортни площадки, паркове и всички зелени площи на 24 юли 2023 г. от 22:00 часа.
Пръскането ще се извърши с разрешени за употреба препарати при спазване на санитарните норми.
Препоръчва се на пчеларите, които имат кошери в градини на територията на населените места, да ги обезопасят с превантивна цел.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Tворческа среща и признание за читалищните деятели на община Разлог

Днес, кметът на община Разлог Красимир Герчев покани на среща членове на Управителните съвети, читалищни секретари и библиотекари на читалищата, за да им благодари, че достойно отстояват своите мисии на културни организации в населените места. „Тази среща е повод да отчета огромната роля на разложките читалища в съхраняване на традициите и изграждането..

публикувано на 13.06.24 в 14:33

МОСВ даде зелена светлина за изграждането на едното платно на АМ "Струма" извън Кресненското дефиле

Министерството на околната среда и водите даде зелена светлина за изграждането на едното платно на АМ "Струма" извън Кресненското дефиле. Това ще даде възможност да започне работата по последния участък на аутобана между Крупник и Кресна. Екоминистерството е преценило, че не е необходима нова оценка за въздействието върху околната среда. Така..

публикувано на 13.06.24 в 14:11

Проф. д-р Петър Балкански стана „Доктор хонорис кауза“ на ЮЗУ

Започна тържествената церемония по присъждане на почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на ЮЗУ „Н. Рлиски“ Благоевград на проф. д-р Петър Балкански за принос в преподавателската дейност, научноизследователската дейност и създаването на междууниверситетска магистърска програма „Образователен мениджмънт“. След тържествената церемония пред..

публикувано на 13.06.24 в 14:04

„Цъфнало цвеке шарено“ - вълнуваща среща с миналото предстои в Разлог

Демонстрация на автентични носии от цяла България в Разлог – града - пазител на традициите, ще бъде направена тази събота на площад „15 септември 1903“, пред Исторически музей. Ще бъде представена богата палитра от цветове, шевици и тъкани, събрани от частните колекции на Таня Граматикова, Диана Димова, д-р Сирхан Мустафов, Мирослав Димитров и..

публикувано на 13.06.24 в 10:58

Благотворително представление в Перник

Каубойска екшън комедия за деца представя премиерно в Перник „Балканска театрална фабрика“ /The Balkan Theatre Factory/. Представлението е по мотиви на разказите на Джоуъл Харис и е озаглавено „Дивия запад“. 60 от местата в залата театралната компания подарява на деца в неравностойно положение. Идеята на всяко представление да има 60 безплатни места за..

публикувано на 13.06.24 в 10:49

Детските школи в Благоевград с голям концерт

Годишен концерт „Мечта на сцена“ представят възпитаниците на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Концертът ще се състои днес  в зала „Яворов“. Пред своите семейства и приятели талантливите деца на Благоевград ще покажат научено в школите на центъра. „Този годишен концерт ще бъде палитра от красотата на..

публикувано на 13.06.24 в 10:35

Д-р Стефан Николов спечели конкурса за управител на болницата в Дупница

Д-р Стефан Николов спечели конкурса за управител на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски” в Дупница.  Настоящият изпълняващ длъжността управител получи оценка 5,50 на управленската си стратегия. Тя е за тригодишен период и предвижда обединяване на двете бази – бившите Транспортна и Военна болница, изграждане на фотоволтаик и..

публикувано на 13.06.24 в 09:58