Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" на 28 юли 2023 г. с Ваня Бахчиванова

Снимка: iStock

„С огъня шега не бива“ – съвместна рубрика на Радио Благоевград и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Благоевград. Старши инспектор Виктор Янев ще ни запознае с пожарната обстановка от изминалата седмица и същността на доброволните формирования.

„Автомобилен свят“ - Официалните данни сочат огромен ръст на новорегистрираните леки коли в страната за първото полугодие на годината. Освен това българският автомобилен пазар се нарежда на първо място в Европейския съюз по ръст на продажбите на изцяло електрически автомобили. Коментар по темата от автомобилния представител от Благоевград Васил Новоселски.

Как едно малко читалище в с. Катунци създава едни огромни таланти? Разговор с ръководителя на Ансамбъл „Китка шарена“ Евтим Зайков.

Председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин пък ще ни каже как преминава туристическият сезон в курортния град.

Ще проследим и актуалната пътна обстановка в петъчния следобед в област Благоевград и област Кюстендил.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Президентът Румен Радев вече получи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Ще се реши ли политическата криза? Коментар на политолога проф. Тодор Галунов. Започна поредният поклоннически поход „Светият път“, който следва пренасянето на мощите на св. Йоан Рилски Чудотворец от Търновград до Рилската света обител – разговор..

публикувано на 02.07.24 в 08:30
Румяна Станоева

"Събуди деня" с Мария Благоева

Ловците и рибарите от Гоце Делчев, Петрич, Разлог и Сандански се събират на голям събор край село Попови ливади. За събитието разказва Иван Горанов от сдружението в Гоце Делчев. Могат ли местните власти да провеждат истинска жилищна политика? Разговор с Минчо Бонев, национален директор на сдружението „Хабитат България“. Спорт..

публикувано на 02.07.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Бойка Браткова

Макроикономиката на страната на фона на политическата обстановка ще коментираме с преподавателя от ЮЗУ, проф. Ганчо Ганчев.   С експерта по недвижими имоти Добромир Ганев ще разговаряме за състоянието на имотния пазар – под наем или ипотечен кредит е по-изгодно в момента. Младите хора и гражданското общество – за работата по проекти със..

публикувано на 01.07.24 в 08:00

„Събуди деня“ с Биляна Славчева

Какво е усещането да посрещнеш Джулай Морнинг сред мелнишките лозя? Гергана Сандъкчиева, ръководител на Сдружение „Млад планинар“ – Петрич. На 1 юли православната църква чества деня на свети безсребреници Козма и Дамян, познат в народния календар като Свети Врач. За посланията на празника, който се свързва с лечебната сила на билките,..

публикувано на 01.07.24 в 06:00

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

В рубриката „Стъпки от миналото“: Павловден е! Дарен Димчев разказва за Хитър Петър и неговия брат Хитър Павел. Празник на черешата в Кюстендил. Ангел Павлов предлага среща с част от участниците в тазгодишното издание на събитието. Среща със Светлана Костова, която популяризира българските народни шевици чрез рисуване. Подготвя и изложба..

публикувано на 30.06.24 в 10:43

"На отворен прозорец“ с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка Първата неделя след Петдесетница: Неделята на Всички светии – отец Светослав Кючуков Празникът на черешата Кюстендил, 2024: една удивителна традиция, съхранена и обогатявана всяка година – репортаж на Ангел Павлов.   „Заедно да посрещнем July Morning в местността..

публикувано на 30.06.24 в 05:00

"Арт сезони" с Юлия Караджова

Международен фестивал на късометражното кино „In the Palace” в Перник – разговор в ефир с Цанко Василев, председател на фондация „Култура Перник” и главен организатор на фестивала. „Вибрациите на водата” - самостоятелна изложба на Ивайло Орманков от Дупница в малката зала на ГХГ – Благоевград. „Щастив дом” се нарича изложбата на Веселина..

публикувано на 29.06.24 в 09:00