Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови придобивки радват жителите на село Коларово

Нов пенсионерски клуб за възрастните хора и ритуална зала за по-младите, както и за всички, които искат да сключат брак, са две от новите придобивки, които радват жителите на петричкото село Коларово. Населеното място става доста по-оживено през летните месеци, когато много деца идват на гости при своите баби и дядовци, затова за тях и за спортуващите футбол младежи от селото, също е помислено, защото в момента тече обновяване и на стадиона. За тези нови придобивки се похвали в ефира на Радио Благоевград Величка Спасова, която е един от най-дейните кметове в района на Подгорието.

“В село Коларово имаше пенсионерски клуб, но през последните 5 години той не функционираше практически, тъй като помещението не удовлетворяваше нуждите на пенсионерите. Събра се Инициативен комитет, направихме предложение до кмета на Общината и до Общинския съвет за предоставяне на съседно помещение, което е изцяло обновено, по-достъпно е за всички пенсионери и е в “сърцето” на  село Коларово. Там възрастните хора могат да водят пълноценен социален и културен живот”, съобщи Величка Спасова.

Новият пенсионерски клуб разполага с всичко необходимо за приятното посрещане на делниците и празниците на възрастните хора. В помещението е оборудван кухненски кът с голяма маса, поставена е климатизираща инсталация, има хладилник, кафемашина, телевизор и други необходими пособия за приятното пректарваене на свободното време.

Кметът на Коларово Величка Спасова е сбъднала и още една своя мечта. По нейна идея, в сградата на кметството, е обособена специална ритуална зала за сключване на бракове. Това е вторият приоритет в нейната работа, който вече е реализиран.

“До момента са сключени два граждански брака. Към момента има още запитвания, по поради горещото време, желаещите отлагат за по-хладните дни това важно събитие в техния живот. Добре дошли са всички, които искат да сключат граждански брак в Коларово”, коментира още кметът на селото.

Величка Спасова се похвали с още нещо хубаво, което се случва в селото - започналото обновяване на стадиона.

“Тази инициатива е за всички възрасти. Вече е премахната опасната ограда на стадиона, която бе непосредствено до оживен подгорски път. Инициативен Комитет от различни възрасти почисти и поддържа стадиона. Благодарение на благотворителна кампания бе закупена косачка за трева, която да е в помощ на нашия местен отбор и сега има трескави приготовления за това, стадионът за изглежда в перфектен вид, когато започнат футболните дербита в нашия край, за да може достойно да посрещаме всички, които идват на стадиона”, сподели още Величка Спасова, според която, когато хората и институциите работят заедно, се получават хубави неща.

Подробностите можете да чуете в интервюто на Биляна Славчева с Величка Спасова:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Борислав Ханджийски: Който има вяра, нищо не може да го спре

Борислав Ханджийски е кмет на село Габрово, община Благоевград. Познава добре историята на родното място на своите деди,а преди шест години със съмишленици се заема с възстановяването на местния средновековен храм „Свети Георги“. На доброволни начала е изградено и килийно училище, което отвори врати на 24 май 2024 година и което носи името на свети..

публикувано на 14.06.24 в 14:53

Правят модерни СТЕМ и производствен център в бившето Помощно училище в Благоевград

В изцяло променена атмосфера, уютна и спокойна среда учат децата от Център за специална образователна подкрепа „Св. Паисий Хилендарски“ в Благоевград. Оборудвани са кабинети по арт терапия,  кинезитерапия, Монтесори терапия и логопедична стая, както и мека стая с тапицирани стени. Ще бъдат направени модерен СТЕМ център, производствен център, а..

публикувано на 14.06.24 в 09:27

Марияна Кукушева: Технологиите изместват все повече хлебарите от професията

На Спасовден празнуват хлебарите и сладкарите, но за съжаление през последните години се наблюдава все по-малък интерес към тази професия. Това сподели в ефира на Радио Благоевград Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в България. „Това е най-древната професия, която ще продължи..

публикувано на 13.06.24 в 11:53

Кирил Ваклинов: Гърнето ври, нужна е нова политическа система

На България й трябва нова политическа система. Промяната на модела ще започне от горе надолу. Най-логично е властимащите да предизвикат подобни процеси, но не е невъзможно те да бъдат задействани от различни народни движения. Статистиката е брутална – 2,5 милиона пенсионери с минимални пенсии, до тях нареждаме над 1 милион българи, които живеят на ръба..

публикувано на 13.06.24 в 10:38

Ибрахим Кадриев: Спортни експерти обмениха опит в Сакария

40 спортни експерти, здравни работници и преподаватели по физическо възпитание и спорт се завърнаха преди дни от образователен обмен по програма Еразъм в град Сакария, Турция. „Обучението включваше практически и теоретични модули, всеки участник имаше възможност да придобие нови знания и умения в областта на адаптираните спортове“, разказа за Радио..

публикувано на 13.06.24 в 10:32

Ръка за ръка за Радост!

Благотворителен концерт в подкрепа на 19-годишната Радостина Гергьовска подготвят от инициативата „Донеси – Вземи“ и Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров-1866”. гр. Благоевград. От седем години младата жена е диогностицирана със заболеването множествена склероза. В края на месеца ѝ предстои вливане на стволови клетки в Турция. Това е..

публикувано на 12.06.24 в 20:05

Традиционен панаир в Склаве, но без гладиаторски битки в селото на Спартак

Традиционен панаир в санданското село Склаве ще има и тази година.  Няма да станем свидетели обаче на уникалната историческа възстановка с гладиаторски битки и пазар на роби в селото на Спартак заради липса на финанси. Местните хора са в подготовка те да се превъплътят във възстановчици, но все още не са готови за едно такова мащабно събитие..

публикувано на 12.06.24 в 12:08