Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" на 03 август 2023 г. с Ваня Бахчиванова

В рубриката „На прицел“:

-  За агресията в съвременното общество – Къде бъркаме във възпитанието на децата си? Разговор с психолога Таня Илиева.

-  В страната ни има огромен недостиг на кризисни центрове за жени и деца, жертви на насилие. Карта на социалните услуги предвижда изграждане на такъв център в Благоевград – коментар по темата на Емилия Халилова, директор на дирекция „Социална и жилищна политика“.

За медиите в обществото и обществото в медиите. Разговор с журналиста Александра Димитрова.

Повече пари за инвитро процедури и проект за промяна на бюджета в България за донорска програма. Разговор с народния представител от Симитли – Стефан Апостолов.

0,4%! Как се създава култура без пари? Разговор с певеца актьор Игор Дамянов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Децата и спорта“:  Разговор с Мартин Атанасов, трикратен шампион скейтборд. Защо се налага уличният спорт? Рубриката „Време за шампиони“: Злато за Любомир Епитропов от Европейското първенство по плуване в Сърбия и олимпийска квота – коментар на треньора Николай Вакареев. Рубриката „Българските олимпийци“: Разговор с..

публикувано на 22.06.24 в 08:15

"Арт сезони" с Юлия Караджова

100 години литературно списание „Пламък”, създадено от Гео Милев –разговор с Георги Константинов, главен редактор на списанието. "Черно и бяло" – изложба на художника Евтим Постолов  в Перник.  „Неприказка” – поетична книга на Миглена Миткова, която тя представи в Регионалната библиотека на Благоевград.  „Портретни картини”..

публикувано на 22.06.24 в 08:10

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

Нови инициативи организира през летните месеци софийното сдружение „Съзнание“. Репортаж. Лятната академия отваря врати на 24 юни в Историческия музей в Петрич. С какви инициативи ще бъдат забавлявани децата? Надя Василска - Бегинова, музеен педагог. Официално откриват новия Следствен арест в дупнишкото село Самораново. Репортаж...

публикувано на 21.06.24 в 08:30

"Събития и личности" с Иван Лазов

БТС внесе в Народното събрание и в Министерския съвет подписките на Инициативните комитети, свързани с деактуването на хижите „Македония“ и „Чакалица“ – Васил Николов – член на УС на БТС. След изборите на 9-ти юни какви са изводите на Обществения съвет на ЦИК? – Цветелина Пенева, член на Обществения съвет. Ще успее ли 50-тото..

публикувано на 21.06.24 в 03:00

"Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Нерегламентираното изхвърляне на строителни отпадъци, както и поставянето им в контейнерите за битови или разделно събирани отпадъци се санкционира. Как да се освободим от строителните отпадъци?  По темата разговор с инж. Васил Бачев, ОП „Чистота – Благоевград“. Преди Черешова задушница граждани алармират, че Новият гробищен парк в..

публикувано на 20.06.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Мариана Попова

Благоевградчани с инициатива за облагородяване на градската част по поречието на река Благоевградска Бистрица. Алекс Драганчева – студенка в Германия, чиято магистратура е насочена към изучаването на градската част на коритото на реката. Тя издирва документи и снимков материал, които разказват как е изглеждало поречието на Бистрица в..

публикувано на 20.06.24 в 08:15

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Народното събрание започна работа. Ще има ли кабинет? Коментар на Калоян Ханджийски, общественик. Библиотеките и цифровата трансформация. За конференцията на Българската библиотечно-информационна асоциация разговаряме със Соня Иванова от Регионалната библиотека в Благоевград. Деца от Гоце Делчев с призови места на Международно..

публикувано на 20.06.24 в 04:00