Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха нива с канабис и нарколаборатория в Радомир

3
Снимка: ОДМВР- Перник

Нива с канабис и нарколаборатория за отглеждане и преработка на марихуана са установени при спецакция на криминалисти от полицейското управление в Радомир. В хода на процесуално-следствените действия е задържан чужд гражданин, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР- Перник.

В хода на специализирана полицейска операция в труднодостъпен частен имот в град Радомир полицаите открили изградена оранжерия и обособена „нива“. Намерени и иззети са 81 растения от рода на конопа с височина до 220 см. При последвалия оглед, в приземен етаж на къща, в специално обособено помещение с осветление, вентилация и преработваща техника за отглеждане и сушене на растения, са открити близо 1400 грама съцветия от суха зелена листна маса, реагирали на канабис при направения полеви тест. Иззети са още около 300 грама пресовки от суха зелена листна маса, също реагирали на канабис и над 100 грама хашиш на топчета.

На място са задържани 38-годишна жена и 57-годишен гражданин на страна от Европейския съюз, с когото живеят на семейни начала. Наложена им е полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е започнато бързо производство и действията продължават под надзора на прокуратурата. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

За мюсюлманите започва Курбан Байрам

От днес започва Курбан Байрам за мюсюлманите. Празникът продължава до 19-и юни.  Арифе – денят, в който мюсюлманите се подготвят за Курбан байрам Това е най-големият мюсюлмански празник, в памет на пророка Ибрахим, който е бил готов да пожертва сина си, за да покаже отдадеността и вярата си към Аллах.  За празника се раздава курбан на близки и..

публикувано на 15.06.24 в 19:19
Атанас Зафиров

БСП не подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ и ДПС

БСП ще остане в опозиция и няма да подкрепи правителство с мандата нито на ГЕРБ, нито на ДПС, заяви избраният за временен председател на партията Атанас Зафиров:  Атанас Зафиров е избран за временен председател на БСП "Още един мит и упорито повтаряна лъжа, която беше разобличена на днешното заседание на Националния съвет - тезата за "търгашите",..

публикувано на 15.06.24 в 17:12

Заслепен от слънцето шофьор катастрофира край Благоевград

Лек автомобил е паднал тази сутрин в дере по пътя за село Бистрица, над Благоевград. По първоначална информация от ОД МВР - Благоевград, заслепен от слънцето водач на лек автомобил е излязъл извън пътното платно.  Жена, пътуваща в автомобила, е с фрактура на прешлен.

публикувано на 15.06.24 в 12:23

Село Мурено е домакин на фестивала за везба "Магична красота"

Фестивал на традиционната везба и плетиво „Магична красота“ ще се проведе на 15 юни в земенското село Мурено. Инициативата е на местното читалище „Н.Й. Вапцаров-1949“, а организатори са мултижанровият артист Поло Оконе, етнографът Цветана Манова, д-р Юлия Боева и основателят на ателие „Везба” Маргарита Георгиева. Фестивалът се провежда в деня, в..

публикувано на 15.06.24 в 09:05

11-и Национален фестивал „От Трън по-убаво нема”

За 11-ти пореден път днес град Трън посреща участниците в Националния фестивал на клубовете за български танци и любителски ансамбли „От Трън по-убаво нема”. Организатор е клуб „Бодифолк” – София в партньорство с община Трън, читалище „Надка Караджова”-София и местното читалище „Гюрга Пинджурова”. Фестивалът е традиционен и е с дългогодишна..

публикувано на 15.06.24 в 08:54

11 депутати от Благоевград влизат в НС

Централната избирателна комисия обяви депутатите, избрани за следващото Народно събрание като преди това прие заявленията на кандидатите, избрани в два района.Получилата най-много гласове на изборите за Народно събрание коалиция ГЕРБ-СДС ще има 68 депутати. Втората по численост парламентарна група - на ДПС - 47, "Продължаваме промяната-Демократична..

публикувано на 15.06.24 в 08:38

Започва фестивалът „Между Верила и Рила” в село Крайници

Над 700 участници се включват във второто издание на фолклорния фестивал „Между Верила и Рила”, който започва днес в дупнишкото село Крайници. Организатор е местното читалище „Развитие”, с подкрепата на Община Дупница. Заявка за участие са дали над 100 групи от цялата страна. Ще гостуват изпълнители от Перник, Пазарджик, Сандански, Петрич и..

публикувано на 15.06.24 в 07:20