Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 жалби срещу решението на ЦИК да отмени машинното гласуване

Автор:

12 са вече жалбите срещу решението на Централната избирателна комисия, с което беше отменено машинното гласуване на първия тур на местните избори.

Освен "Продължаваме промяната - Демократична България", неговата отмяна от Върховния административен съд искат още и партия "Единение", двама участници в изборите и физически лица в качеството си на избиратели.

Всички жалби ще бъдат обединени в едно дело, което е насрочено за 14:30, казаха за "Хоризонт" от съда. Той има тридневен срок да се произнесе дали решението на ЦИК от петък вечерта, потвърдено и в събота, е било законосъобразно. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отбелязваме Световния ден на доброволния кръводарител

Днес е Световният ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. Той се отбелязва с различни инициативи. У нас акции по кръводаряване се организират в различни градове в страната. Доброволно дарената кръв е с най-нисък риск за нуждаещите се от нея – това твърдение на Световната здравна организация разпространяват от Българската организация за..

публикувано на 14.06.24 в 09:28

Избраните от два района заявяват в ЦИК от кой да бъдат обявени за депутати

Днес е срокът, в който кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни района, трябва да заявят пред Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани.  ЦИК оповести, че това са общо 25 кандидати, сред които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателите на ДПС Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. ЦИК обяви крайни..

публикувано на 14.06.24 в 09:25

Община в Кюстендил е против нови мини в Босилеградско

Общината в Кюстендил подкрепя днешния протест пред Министерството на околната среда и водите в частта му, че не трябва да бъдат създавани нови мини край границата между България и Сърбия. „Не подкрепяме протеста обаче в частта му, в която се иска оставката на министъра", каза за Радио Благоевград , кметът на Кюстендил Огнян Атанасов.   Общинското..

публикувано на 14.06.24 в 09:22

Психично болен уби майка си в Разлог

Мъж уби майка си в Разлог.  Около 22:05 часа вчера в РУ-Разлог е получен сигнал от жителка на Разлог, че не може да се свърже с нейна 68-годишна съгражданка. От пристигналите на място полицейски служители и екип на ФСМП-Разлог е установено, че 68-годишната жена е починала, след като й е нанесена прободна рана в областта на гърдите от..

публикувано на 14.06.24 в 09:17

Облачно и дъждовно време

На 14 юни валежи ще има на много места и ще са предимно краткотрайни, но интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад. Условия за мощни гръмотевични бури и градушки ще има в следобедните часове главно в югоизточната половина от страната. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между..

публикувано на 14.06.24 в 05:53

Сдружение „Съзнание“ ни кани на изложбата „Следи от изчезване“ в Благоевград

С модернистичния проект „Път към себе си“ новоучреденото софийско сдружение „Съзнание“, направи своята първа официална изява в Благоевград. Домакин бе Регионалният исторически музей, а като част от събитието е съпътстващата изложба на отливки от изчезващи животински видове. Тази вечер бе представен и Творческият съвет към Сдружението, чийто..

публикувано на 13.06.24 в 21:06

Информационна кампания за земеделците

Националната служба за съвети в земеделието чрез своите мобилни общински офиси започна информационна кампания  за начините и обхвата за финансиране на земеделските стопани през тази година от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони в България за периода 2023-2027 година  и изпълнение на одобрени проекти по Програмата за..

обновено на 13.06.24 в 18:25