Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Методи Байкушев: Ще се опитаме да опазим вота на благоевградчани

„След като станат ясни окончантелните резултати и от паралелното преброяване, едва тогава ще изляза с категоричен коментар“. Това каза за Радио Благоевград кандидатът за кмет на общината, Методи Байкушев, в първите минути след края на изборния ден. Той бе категоричен, че заедно с неговия екип ще се опитат да опазят вота на благоевградчани, визирайки своите съмнения около евентуална намеса в процеса на преброяване.

Според твърденията на Байкушев, е използван ресурсът на общинска администрация за оказване на натиск към гласували в определени секции на Трето училище в Благоевград.

„Изключително напрегнат бе днешният ден. Лица от Инспектората, придружени с хора със съмнителна външност, бяха в изборните секции“, заяви кандидатът за кмет на ПП – ДБ.

„Ако успеем да опазим вота и се преброят бюлетините правилно – ние ще сме победители. Желанието ми е благоевградчани да бъдат свободни“ – така Методи Байкушев отговори на въпроса на Мариана Попова дали очаква манипулация на изборните резултати.

„Искам да уверя благоевградчани, че ако резултатът бъде положителен за нас, изборите след четири години ще бъдат съвсем различни, модерни и свободни“, каза още Методи Байкушев.

Припомняме, че е минимална разликата между двамата претенденти за кметския пост в Община Благоевград. Според  социологическите данни от Exit poll на Галъп Интернешънъл Болкан – партньор на БНР в настоящите избори, към 19:00 часа досегашният кмет на Благоевград, Илко Стоянов, /независим кандидат, подкрепен от ГЕРБ/, печели 48,1 процента от имащите право на глас. Опонентът му, Методи Байкушев, кандидат на Коалиция ПП „Продължаваме промяната“ – Демократична България“, е предпочетен от 49,5 процента избиратели.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Спортист от Разлог е сред тримата най-силни мъже на България

13 медала и три купи бяха раздадени на състезателите след напрегната борба. Петър Найденов грабна почетното третото място на силовия многобой „STRONGMEN“. След тежка контузия, състезателят от Разлог получи бронзов медал и купа. Силните мъже от цяла България мериха сили в пет кръга, а последният – „мъртва тяга“, където тежестта достигна 340 кг, реши..

публикувано на 08.06.24 в 19:42

Спешни замени на над 300 души в СИК в област Благоевград

8 от 14-те общини в област Благоевград днес поискаха спешни промени в съставите на Секционните избирателни комисии.  С решение на РИК над 300 души  са били освободени като членове на съответните секционни комисии на териториите на общините Благоевград, Петрич, Гоце Делчев, Якоруда, Банско, Струмяни, Симитли, Сандански.  Причината за поисканата смяна..

публикувано на 08.06.24 в 18:48

Доставят изборните книжа в Перник

До 18 часа днес се очаква да приключи доставянето на изборните книжа до секционните избиратели комисии в област Перник.  Извозването им става по предварително изготвен график, като в най- голямата община Перник , където и броят на секциите е най- голям за целта са сформирани шест лъча. По график се доставят и машините. Обектите, в които се помещават..

публикувано на 08.06.24 в 15:12

С колички от търговска верига се извозват изборните материали в Благоевград

С колички от търговска верига се извозват изборните материали от община Благоевград до автобусите. Заради обема и тежестта на изборните книжа, община Благоевград беше предвидила метални колички.  Служителите на общински инспекторат са ангажирани в помощ на секционните комисии.   Продължават масовите смени в съставите на СИК, алармират от..

публикувано на 08.06.24 в 13:35

„Медицински надзор“ установи нарушения в зъболекарския кабинет в Благоевград, в който почина 61 годишна жена

В хода на проверката инспекторите на ИАМН са констатирали следните факти и обстоятелства: Нарушениe на Наредба № 50 от 26 ноември 2010 г. за утвърждаване на Медицински стандарт „Орална хирургия”, в частта на т. 10. „Изисквания за интердисциплинарни консултации и дейности при лечение на хирургично болни т. 10.1. Задължителни консултации:… 10.1.2...

публикувано на 08.06.24 в 11:48

В община Перник няма да се продава алкохол в изборния ден

Забраната е издал кметът Станислав Владимиров. Заповедта влиза в сила от полунощ и ще важи до 20.00 часа на 9 юни.  Въведеният временно "сух режим" се отнася до продажбата и консумацията на алкохол в магазините, завeдeнията за обществено хранене и други обществени места на територията на община Перник.  Забранява се в изборния ден да се провеждат..

публикувано на 08.06.24 в 11:10

Състезание по силов многобой в Разлог

Под нов надслов „Сила, доблест, мъжество“ ще протече зрелищното и динамично състезание по силов многобой в Разлог тази събота на 8 юни, от 12:00 часа, на пл. „Преображение“. За първа година, състезанието получава толкова голям интерес, очакват се много участници, а организаторите са подготвили нови предизвикателства пред силните мъже на България...

публикувано на 08.06.24 в 07:51