Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Приемна в ефир“ на 9 ноември 2023 г. с Райна Ванчева

Споделяме с приятели инициативите по повод юбилея на Радио Благоевград. За дългогодишното ни партньорството с екипа на Народно читалище „Никола Вапцаров-1866“ Благоевгради за общата ни мисия да съхраняваме „всичко българско и родно“ - ще разговаряме в студиото с Илиян Юручки, секретар на читалището, с Димитрина Китанова и Гергана Стоянова, преподаватели в Детската музикална школа и с Христо Кротев, диригент на Градския детски хор. Гости на предаването ще бъдат и талантливи малки музиканти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Арт сезони" с Юлия Караджова

Литературни срещи „Екатерина Йосифова” в Кюстендил. Разговор с Виолета Атанасова - председател на Читалище „Асклепион 1998”. 10-ти Международен детско-юношески театрален фестивал „Жреци на Арлекин” в Перник – кореспонденция.   Проф.Ангел Ангелов – преподавател по български език, социолингвистика и езикознание в Софийския..

публикувано на 08.06.24 в 08:15

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Спорт на село“: Как се организират спортни  мероприятия на село, коментира кметът на петричкото  село Самоулово Кирил Стоянов. Рубриката „Футбол от региона“: Футболният „Пирин“  Гоце Делчев зарадва феновете с влизането в  Югозападната трета лига – коментар на президента Андон  Смилянов. Клубът по билярд „Бо и бо“ от..

публикувано на 08.06.24 в 08:05

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Приключва предизборната кампания за евроизборите и за 50-тото Народно събрание. Какви изводи можем да направим за кампанията? – Цветелина Пенева – председател на Обществения съвет към ЦИК. По-реалистично е да влезем в Еврозоната през 2026-та година. Това е изводът в Годишния доклад за състоянието на икономиката. Разговор с доц.д-р Димитър..

публикувано на 07.06.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

„Гледни точки за регулация на лобизма в България“ – какво сочат данните от социологическо проучване на Българския институт за правни инициативи, по отношение на общественото мнение относно лобизма – Биляна Гяурова, председател на БИПИ.  ЕЦБ се очаква да намали лихвените проценти за първи път от 2019 година насам. В каква посока ще..

публикувано на 07.06.24 в 04:00

"Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Употребата на райски газ от подрастващите. Защо е опасен и как в комбинация с алкохол или дрога дишането на диазотен оксид може да увреди централната нервна система? По темата гост в студиото Милка Данчова, Регионална здравна инспекция в Благоевград. И още наркотичните вещества и тяхната употреба сред непълнолетните – коментираме в..

публикувано на 06.06.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Трудовите права и задължения на младежите при започване на работа. Темата ще коментираме в студиото със Славянка Симитчийска, директор на Дирекция „Инспекция по труда“ в Благоевград и с Васил Димитров, зам.-председател на Сдружението на хотелиери и ресторантьори в Благоевград. В  разговора ще се включат също Веселка Мунина, старши учител в..

публикувано на 06.06.24 в 08:15

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Сандански посреща над 800 участници на фестивал „Хоро край Пирина“. Интервю с Ралица Занчева, организатор на фестивал. Разлог посреща „Звездите на театъра“ и се готви за силно фестивално лято. Интервю с Гергана Костова, заместник-кмет. Училищна панорама представя постиженията на учебните заведения в община Благоевград. Репортаж...

публикувано на 06.06.24 в 05:00