Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Събуди деня“ на 15 ноември 2023 г. с Давид Калпачки

След визитата на председателя на Народното събрание Росен Желязков в Република Северна Македония - коментар на Виктор Стоянов от Фондация “Македония”. С него ще коментираме и доклада на ЕК за напредъка на западните ни съседи по пътя към ЕС.

Бюджет 2024 - основните параметри на финансовата рамка на страната ще анализираме с Адриан Николов, икономист от Института за пазарна икономика

Ще разкажем за мащабното изследване на българската народопсихология с инициатора Милен Великов, социолог и експерт по човешки ресурси.

До 20 ноември е срокът за записване в първия национален конкурс за рецитиране, поезия и творческо писане - разговор с Кристалин Чавдаров от сдружение “Аз мога - тук и сега”.

Евранет Плюс




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

За резултатите от изборите, за самия изборен ден и очакванията – разговори с политолозите проф.д-р Тодор Галунов и доц. д-р Милен Любенов. Репортажи от изборния ден. За резултатите от изборите разговори с Красимир Велчев и Емил Димитров- Ревизоро. Мнението на участниците в изборите – на проф.д-р Боян Дуранкев...

публикувано на 10.06.24 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Как се развиват ловно-рибарските сдружения в региона – ще чуем председателя на благоевградското ЛРД „Сокол 1911“, Иван Василев. За проектите, които предстоят да се реализират на територията на гоцеделчевското село Баничан ще ни разкаже секретарят на местното читалище, Румяна Джибова. А директорът на фолклорния фестивал „Рила ни..

публикувано на 10.06.24 в 08:20

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Обобщаваме изборния ден в репортажи и картини в звук. Следим първите резултати от вота 2 в 1. Търсим политически коментари, анализи и различни гледни точки за изборите за Народно събрание и Европейски парламент. Какво бъдеще очаква България? Коментар на Димитър Ирибозов, общественик. Изборните резултати потвърдиха ли..

публикувано на 10.06.24 в 04:00

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

9 юни - Международен ден на приятелството. “Хубаво е, когато започне едно приятелство, но още по-хубаво е, когато то няма край!” Анкета. „Благотворителен книжен базар с кауза" – ЧАСТ 2. За продължението на инициатива на БМЧК-Благоевград ще говорим с Ния Гогушева, областен координатор на младежката организация . Среща с авторката Яна..

публикувано на 09.06.24 в 10:00

"На отворен прозорец" с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Шестата неделя след Пасха: неделята на Слепия – отец Светослав Кючуков. Минути за децата: Каручката на джуджето.   „И на село искаме да живеем добре“ – Елена Стойчева, кмет на село Българчево, община Благоевград. „Гласувайте, изборите са най-доброто..

публикувано на 09.06.24 в 04:00

"Арт сезони" с Юлия Караджова

Литературни срещи „Екатерина Йосифова” в Кюстендил. Разговор с Виолета Атанасова - председател на Читалище „Асклепион 1998”. 10-ти Международен детско-юношески театрален фестивал „Жреци на Арлекин” в Перник – кореспонденция.   Проф.Ангел Ангелов – преподавател по български език, социолингвистика и езикознание в Софийския..

публикувано на 08.06.24 в 08:15

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Спорт на село“: Как се организират спортни  мероприятия на село, коментира кметът на петричкото  село Самоулово Кирил Стоянов. Рубриката „Футбол от региона“: Футболният „Пирин“  Гоце Делчев зарадва феновете с влизането в  Югозападната трета лига – коментар на президента Андон  Смилянов. Клубът по билярд „Бо и бо“ от..

публикувано на 08.06.24 в 08:05