Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"По първи петли“ на 5 декември 2023 г. с Мария Благоева

Автентичната Огледна баница от село Баничан получи отличие в първите кулинарни тв награди „Гозбата на България“ в категория „Имало едно време". Как уникалното ястие спечели високата оценка на журито,  разказва Румяна Джибова, секретар на читалището в с. Баничан.

Българската Коледа помага на 7-годишния Атанас Манушкин от Разлог. Репортаж.

100 години училищно дело в село Микрево, община Струмяни. Разговор с Лиляна Велкова, директор на СУ „Св. Паисий Хилендарски“. 

Приключенията на едно шестмесечно пътуване до Азия: Интервю с писателя Валентин Станков, описал преживяванията си в книгата „Живот в едно пътешествие“.

Слушателска поща. 

„Изречено“: Започна вторият етап от Програмата за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради: Кои са важните срокове и има ли интерес от домакинствата? Интервю с Елена Михова, експерт в Областния информационен център-Благоевград.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Здравни работници и преподаватели по физическо възпитание се завърнаха от обучение в турския град Сакария по програма Еразъм. За образователния обмен разказва Ибрахим Кадриев, преподавател. Отминалата предизборна кампания през обектива на един журналист и фотограф. Гост в студиото Александра Димитрова, журналист. Защо хората в..

публикувано на 12.06.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

НВО по математика за учениците от 10-ти клас. Как учениците от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ и от ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ Благоевград коментират матурите? Анкета. За предизвикателсвото да започнеш учителска кариера в малко населено място и да преподаваш математика в слети паралелки. Разговор с Фатима Калова,  учител по математика,..

публикувано на 12.06.24 в 08:15

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Изборът на Европа: как ще изглежда новият състав на Европейския парламент - анализ на дипломата Милен Керемедчиев. Изборите за 50-то Народно събрание - изводи, бъдеще, възможни и невъзможни обединения - коментар на политическия анализатор и социолог Елена Дариева. Как жители на Благоевград коментират резултатите от вота? Анкета...

публикувано на 12.06.24 в 04:00

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

„Инфекциозен навигатор с д-р Магдалена Баймакова“ – Право вирус В 19. Преди Световния ден на кръводарителя – д-р Емилия Алова – началник на отделението по трансфузионна хематология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ „Токуда“.

публикувано на 11.06.24 в 09:25

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

Защо един млад човек реши да стане кмет и кои са приоритетите в работата му? Разговор със Славка Филчева, новоизбраният кмет на най-голямото петричко село Първомай. Традиционен панаир организират в санданското село Склаве. За предстоящия празник и за живота в селото, разказва кмета Павел Пъхнев. Танцът и песента отново събират в..

публикувано на 11.06.24 в 08:30

"Събуди деня" с Агнес Манова

За седма година се търсят ментори за инициативата „Скритите таланти на България“, която  дава шанс за професионална реализация на даровити младежи, лишени от родителски грижи или живеещи в рискова среда. За подкрепата на младежите обяснява Михаела Стойкова, председател на Сдружение „Операция: Плюшено Мече“. В предизборната кампания не се..

публикувано на 11.06.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

За резултатите от изборите, за самия изборен ден и очакванията – разговори с политолозите проф.д-р Тодор Галунов и доц. д-р Милен Любенов. Репортажи от изборния ден. За резултатите от изборите разговори с Красимир Велчев и Емил Димитров- Ревизоро. Мнението на участниците в изборите – на проф.д-р Боян Дуранкев...

публикувано на 10.06.24 в 08:30