Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората от радомирско сами ще номинират управниците си

Жителите на радомирските села сами да номинират управниците си. 

Това реши кметът на Радомир Кирил Стоев, въпреки че по закон кметските наместници се назначават от кмета на общината. 

Нестандартната си идея Стоев обясни с обещанието да бъде близо до хората и да се вслушва в гласа им, което е дал по време на предизборната кампания. 

За целта е изготвен график за срещи с населението в селата. 


На тях, наред с набелязването на проблемите, които ще посочат хората по места, ще бъдат предложени и кандидати за кметски наместници.

Първите срещи  на кмета бяха в селата Борнарево и Радибош. 

Следващата седмица срещите ще продължат в Кошарите, Бобораци и Негованци.


Вижте още

Разкриха лаборатория за канабис в Кочериново

База за отгреждане на канабис е разкрита в град Кочериново, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Задържан е  31-годишен благоевградчанин. Образувано е досъдебно производство по случая, работата продължава под надзора на прокуратурата.  Полицаите от РУ в град Рила  извършили процесуалните действия в имота, къща в Кочериново, в..

публикувано на 29.02.24 в 14:12
Комисар Йордан Дундаков / третият от ляво на дясно/ представи новата система за обслужване на гражданите

Без опашки в пункта на КАТ в Перник

Нов технологичен ред премахна опашките от чакащи за регистрация и пререгестрация на пътни превозни средства в пернишкия квартал "Калкас", съобщи директорът на „Охранителна полиция” в ОДМВР комисар Йордан Дундаков. Гражданите вече се обслужват на едно гише, като времетраенето е значително скъсено. Ако до въвеждането на системата „Обслужване на едно..

публикувано на 29.02.24 в 14:07

Внук преби баба си в Перник

Внук е нанесъл побой над 78-годишната си баба в Перник, съобщиха от полицията. Сигналът е подаден през нощта на 28 февруари в дежурната част на Второ районно управление. Полицаите реагирали незабавно и на място задържали 21-годишния младеж.  В резултат на побоя възрастната жена е била с множество синини по тялото.  Причините за побой в условията на..

публикувано на 29.02.24 в 13:51

Започва кампанията за събиране на местни данъци и такси в Перник

С 1. 5 млн. лв. повече са планираните постъпления от имуществени данъци в бюджета на община Перник за тази година в сравнение с миналата. Данъчната кампания официално стартира от 1 март, като платилите задълженията си до края на април ще ползват 5-процентна отстъпка. Очакваното у величение на приходите е основно от данък върху недвижимите имоти, чиято..

публикувано на 29.02.24 в 12:33

Огромна мартеница краси фоайето на Община Благоевград

Огромна мартеница краси от днес фоайето на общинската администрация в Благоевград. Тя е изработена от възпитаници на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.  Децата изработили творението под ръководството на  Гергана Михова, ръководител на школа "Декоративно-приложно изкуство".

публикувано на 29.02.24 в 11:52

Сбогуваме се със Светослав Пеев

Днес се сбогуваме с обичания български актьор Светослав Пеев, който почина на 27 февруари на 84-годишна възраст. Поклонението е в Сатиричния театър "Алеко Константинов" от 11:00 ч. до 12:30 . Президентът Румен Радев изрази съболезнования по повод кончината на  актьора. "Почитателите на театъра и киното завинаги ще помнят чувството, с което Славчо Пеев..

публикувано на 29.02.24 в 09:24

Осми ден продължава издирването на Ивана

Продължава издирването на 17-годишната Ивана от Дупница. За осми пореден ден, в претърсването в района участват над 100 полицаи, жандармеристи, пожарникари, горски работници, планински спасители. След час доброволци ще се съберат пред Районното управление в Дупница за инструктаж от оперативния щаб. Работи се и по версията "отвличане" на 17-годишната..

публикувано на 29.02.24 в 09:21